Για μία ακόμη φορά ο Θόδωρος Ζαγοράκης, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, έφτασε ένα βήμα από την παραίτηση. Οι αποδοκιμασίες μερίδας φιλάθλων προς το πρόσωπό του τον έκαναν να φύγει στο ημίχρονο από τη σουίτα του και μετά το τέλος του αγώνα πραγματοποίησε συνάντηση με τους συνεργάτες του προκειμένου να συζητήσει μαζί τους όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας, αλλά και να τους εκμυστηρευτεί τις σκέψεις του για παραίτηση.

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης έχει πει ότι «θα είμαι εδώ όσο αντέχει η ψυχή μου». Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ όμως έχει φτάσει στα όριά του. Ο πόλεμος που δέχεται από μερίδα των φιλάθλων και ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην οικογένεια του Δικεφάλου είναι κάτι που δεν μπορεί να το αντέξει. Η απόφασή του είναι να φύγει το καλοκαίρι, εκτός και αν γίνει κάτι πολύ δυσάρεστο στα επόμενα παιχνίδια που θα τον αναγκάσει να φύγει νωρίτερα.

Για την ώρα δεν παραιτείται για πολλούς λόγους. Πρώτα από όλα, γιατί η ομάδα έχει μπροστά της ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με ντέρμπι στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Μια παραίτηση αυτή τη χρονική στιγμή θα έριχνε λάδι στη φωτιά του εμφυλίου που έχει ξεσπάσει στις κερκίδες της Τούμπας με ολέθριες συνέπειες σε περίπτωση αγωνιστικού στραβοπατήματος, που θα έδινε την αφορμή για επεισόδια. Από την άλλη μεριά, ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν θέλει να αφήσει ξεκρέμαστο τον Λάσλο Μπόλονι, με τον οποίο έχει κάνει μαζί τον σχεδιασμό της ομάδας. Ο Ρουμάνος κατανοεί τα προβλήματα που υπάρχουν και έχει δεχθεί να στηρίξει το πρότζεκτ που άρχισε ήδη στην ομάδα με τη μείωση του προϋπολογισμού, αξιοποιώντας παιδιά από τη δεύτερη ομάδα. Ο Λάσλο Μπόλονι στηρίζει τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τις προσπάθειές του εμπράκτως, δουλεύοντας με τα νέα παιδιά και δίνοντάς τους ευκαιρίες να δείξουν τι αξίζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, ο Θόδωρος Ζαγοράκης δεν παραιτείται αυτή τη χρονική στιγμή, γιατί πιστεύει στον σχεδιασμό που έχουν κάνει και πιστεύει ότι στο τέλος θα δικαιωθεί, όπως δικαιώθηκε και όταν στήριζε τον Φερνάντο Σάντος στην πρώτη χρονιά του στον πάγκο του ΠΑΟΚ, τότε που ο κόσμος απαιτούσε την απόλυσή του.