Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της πολιτικής του ιστορίας. Απαιτούνται άμεσα απαντήσεις στα βασικά συστατικά της κρίσης του.
Στην κρίση ιδεολογίας οφείλει να απαντήσει με το αντάμωμα και πάλι του ΠΑΣΟΚ της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Κοινωνικής Απελευθέρωσης. Στην κρίση στρατηγικής οφείλει να απαντήσει με τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου, ξεκάθαρου και υλοποιήσιμου σχεδίου εξόδου από την κρίση και το οριστικό σπάσιμο των δεσμών της επιτήρησης της τρόικας και των Μνημονίων. Στην οργανωτική του κρίση οφείλει να απαντήσει με την ενεργοποίηση των στελεχών και των μελών του, και τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων που θα αφορούν τον νέο τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του με κατοχυρωμένο και καταστατικά τον ρόλο της οργάνωσής του με τέτοιον τρόπο που καμία ηγετική ομάδα να μην μπορεί να την απαξιώνει. (...)
Η οργάνωση, τα μέλη, τα στελέχη και οι φίλοι πρέπει να έχουν τον χρόνο και να μιλήσουν και να συζητήσουν και να αποφασίσουν. Ακόμη και για το μοντέλο της νέας ηγετικής ομάδας. Οι φωτισμένες ηγεσίες πνίγηκαν στα κύματα των Μνημονίων και της υπηρέτησης των επιλογών της τρόικας.
Απαιτείται η ανάδειξη μιας νέας μορφής συλλογικότητας που θα απορρίπτει τα φθαρμένα συστατικά της κρίσης, που θα σχεδιάσει, θα υλοποιεί και θα εφαρμόζει πολιτικές σύγκρουσης με τα συμφέροντα που εγκλώβισαν το πολιτικό προσωπικό της χώρας και θα μπορεί να ενώσει και να καθοδηγήσει και πάλι τη δημοκρατική παράταξη.
Η νέα συλλογικότητα μπορεί να προκύψει μέσα από συγκεκριμένη πολιτική συμφωνία και επιβεβαίωσή της από την οργανωμένη βάση του ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε άλλη περίπτωση οι σημερινοί ακράτητοι διεκδικητές μιας κομματικής εξουσίας με δονκιχωτικά χαρακτηριστικά, θα θυμίζουν τον διοικητή του κάστρου που ενώ καταλαμβάνεται, αυτός προσπαθεί να σώσει την προσωπική του (πολιτική) περιουσία.
Ο Βασίλης Ραούλης είναι μέλος της Διευρυμένης ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λάρισας
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από