Σχετικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, που βρίσκεται σε σημείο καμπής, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Οι συνομιλίες είναι δύσκολες, αλλά με καλή πίστη θα καταλήξουν σε ένα καλό αποτέλεσμα».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σταύρο Δήμα, ο Γκίντο Βεστερβέλε μετέφερε μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα, αλλά και ενθάρρυνσης των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητων ευρωπαϊκών οίκων αξιολόγησης.

Ο Σταύρος Δήμας επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες προσωπικές θυσίες και ανησυχούν για το μέλλον, ενώ τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση και η στήριξη της γερμανικής
πλευράς για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, όπως και για την αντιμετώπιση της κρίσης σε επίπεδο Ευρωζώνης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο το απόγευμα και εν συνεχεία με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Παρόντες στη συνάντηση Σαμαρά - Βεστερβέλε ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο τομεάρχης Εξωτερικών Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ.Σταϊκούρας.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις επί τη βάσει της πορείας υλοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 26ης - 27ης  Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου.
 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε την ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρώπη, η οποία πρέπει να συνοδεύεται με πολιτικές που θα τονώσουν την ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ