Στο ντόμινο των υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που αποκαλύπτονται το τελευταίο δίμηνο στην Κρήτη προστέθηκε χθες η δικογραφία εις βάρος 22χρονης δασκάλας δημοτικού σχολείου η οποία κατηγορείται ότι συνευρέθηκε ερωτικά με δεκαπεντάχρονο μαθητή, ενώ προσέγγιζε αγόρια δέκα έως δεκαπέντε ετών τα οποία αποπλανούσε.

Η νεαρή δασκάλα φέρεται να εντόπιζε τα παιδιά στο facebook και με το πρόσχημα ότι θα τα βοηθούσε στα μαθήματά τους ερχόταν σε άμεση επαφή μαζί τους. Η συμπεριφορά της δεν πέρασε απαρατήρητη, ιδιαίτερα μάλιστα που το τελευταίο διάστημα η κοινωνία των Χανίων είναι περισσότερο υποψιασμένη και καχύποπτη εξαιτίας της χιονοστιβάδας των αποκαλύψεων: έχει προηγηθεί η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης αγοριών από προπονητή μπάσκετ – δάσκαλο και κοριτσιών από γυμναστή που αυτοκτόνησε αμέσως μετά τη σύλληψή του, στο Ρέθυμνο. Ετσι, πριν από λίγες ημέρες οι υποψίες εις βάρος της δασκάλας διατυπώθηκαν ως επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία. Από την πρώτη έρευνα της Αστυνομίας διαπιστώθηκε η βασιμότητα της καταγγελίας και ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διαταχθεί η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της, ενώ κλιμάκιο της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη στα Χανιά για την επιτόπια έρευνα και εξέταση των εμπλεκομένων.

Στις προσωπικές σελίδες της δασκάλας και δεκαπεντάχρονου μαθητή εντοπίσθηκαν διάλογοι μεταξύ τους με ερωτικό περιεχόμενο. Το παιδί εξετάσθηκε από την Αστυνομία και κατέθεσε ότι περίπου προ πενταμήνου είχε σεξουαλική επαφή με τη δασκάλα. Η μητέρα του αγοριού ζήτησε την ποινική δίωξη της εκπαιδευτικού, που πλέον κατηγορείται για αποπλάνηση του 15χρονου.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αστυνομία η δασκάλα φέρεται να έχει προσεγγίσει ερωτικά και άλλα αγόρια, το μικρότερο μόλις δέκα ετών. Ωστόσο, η δίωξη αφορά μόνο τον δεκαπεντάχρονο, ενώ στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι «από ψηφιακή έρευνα και ανάλυση ηλεκτρονικών δεδομένων εντοπίστηκαν στο facebook διάλογοι της 22χρονης με 15χρονο ανήλικο, μαθητή Γυμνασίου στην Κρήτη» και δεν γίνεται αναφορά σε ανάλογους διαλόγους με άλλα παιδιά.

Ομως, τόσο στο προφίλ της δασκάλας στο facebook όσο και στο ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών της με διάφορα άτομα, οι οποίες χαρακτηρίζονται άσεμνες από την Αστυνομία και τώρα γίνεται προσπάθεια να εντοπισθούν τα πρόσωπα και να διαπιστωθεί η ηλικία τους.