Ερωτηθείς για την πορεία του PSI, o Αμαντέου Αλταφάζ είπε ότι την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις και την επίτευξη συμφωνίας με τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα έχουν οι ελληνικές αρχές.

Aρμοδιότητα της Επιτροπής είναι να εξετάσει και να διασφαλιστεί ότι η όποια συμφωνία επιτευχθεί θα πληροί τους όρους της λύσης που αποφασίστηκε στις 26 Οκτωβρίου, σημείωσε.

Πάντως, εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Ερωτηθείς για τη θέση της Επιτροπής για τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και το αν θα πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα, είπε απλώς ότι τα θέματα αυτά θα εξεταστούν κατά την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο, ο ίδιος ο Όλι Ρεν, κατέστησε σαφές ότι προτεραιότητα των Βρυξελλών είναι η επίλυση των προβλημάτων στα κρατικά χρέη αλλά και τον τραπεζικό τομέα, καθώς αυτός θεωρείται ο μοναδικός δρόμος για επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Η εκ των ων ουκ άνευ προπόθεση για να γυρίσουμε στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης είναι να καταφέρουμε να επιλύσουμε την κρίση δημοσιονομικού χρέους και τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα» ανέφερε την Τρίτη ο Όλι Ρεν.

Η κρίση, ανέφερε ο Ρεν «δεν έχει τελειώσει, αυτό χρειάζεται χρόνο». «Ωστόσο, οι αγορές τείνουν να είναι ανυπόμονες και αυτή η ανυπομονησία μπορεί να οδηγήσει τις χώρες ή τα τραπεζικά ιδρύματα σε κρίση ρευστότητας που θα έθετε σίγουρα σε κίνδυνο την χρηματοοικονομική σταθερότητα» σημείωσε ο επίτροπος.