Με ένα γκολ από χτύπημα πέναλτι του Λεάλ στο 14′ ο Εργοτέλης πήρε τη σπουδαία νίκη με 1-0 επί του Πανιωνίου. Ο σκόρερ και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης -κέρδισε το πέναλτι και έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του – ήταν οι κορυφαίοι παίκτες των Κρητικών.

Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου καρδιοχτύπησε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά πήρε το αποτέλεσμα, που δίνει στον Εργοτέλη μια βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι Κρητικοί είχαν και δοκάρι με τον Κατσικοκέρη στο πρώτο ημίχρονο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλιγκερ, Μπέτο (76′ Κυριακίδης), Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Λεάλ, Τζανακάκης (72′ Γιαλούσης), Κατσικοκέρης (88′ Μπούντιμιρ), Κουτσιανικούλης, Σίλβα Ζούνιορ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Κούρος, Ομο, Κούτσι, Κολοβός (44′ Aράζ), Γουνδουλάκης (79′ Σταυραθανασόπουλος), Σάμαρης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Σκέμπρι.

«Πήραμε τρεις βαθμούς και κερδίσαμε δίκαια» ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Καραγεωργίου μετά το ματς. Και συμπλήρωσε: «Ηταν μια αγχωτική νίκη και θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεκριμένοι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις ώστε να σημειώνουμε τα γκολ και να απελευθερώνεται η ομάδα ακόμα περισσότερο. Ο Εργοτέλης δεν έχει την ικανότητα να κάνει μεταγραφές. Αν μας κάνουν δώρο έναν ποδοσφαιριστή θα τον πάρουμε».

Ο Ακης Μάντζιος τόνισε: «Αν και ξεκινήσαμε καλύτερα από τον Εργοτέλη, βρεθήκαμε νωρίς πίσω στο σκορ και στη συνέχεια μας εκνεύρισε ο διαιτητής. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι».

n Ο Λεάλ που σκόραρε το Σάββατο είχε να πετύχει γκολ από τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ και πάλι στο Παγκρήτιο (10 Σεπτεμβρίου 2011).

n Στο 72′ οι φίλαθλοι του Εργοτέλη αποδοκίμασαν τον Καραγεωργίου για την αντικατάσταση του Τζανακάκη, ο οποίος όμως είχε ζητήσει αλλαγή λόγω τραυματισμού. Ο Καραγεωργίου γύρισε και έκανε διάλογο με την κερκίδα, όταν όμως έγινε γνωστό ότι η αλλαγή ήταν αναγκαστική τα πνεύματα ηρέμησαν.