Το πρόγραμμα

Ώρα 13.30 έως 14:10 Πειράματα

(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Η βαρυχειμωνιά μετακομίζει στη Διαδραστική Έκθεση. Ομίχλη, σύννεφα καπνού, παγωμένος αέρας και άλλα πολλά δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια της επιστήμης. Ελάτε στον μυστηριώδη κόσμο του υγρού αζώτου και γνωρίστε τι συμβαίνει στους 196 oC υπό το μηδέν!

Ώρα 16:00 έως 17:00 Εργαστήρι Χειμερινών Κατασκευών

(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Στη δραστηριότητα αυτή μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν κατασκευές με χειμερινό θέμα. Μεταξύ άλλων θα κατασκευάσουν το δικό τους επιτραπέζιο διακοσμητικό. Η κατασκευή θα περιλαμβάνει ένα χειμερινό τοπίο και χειροκίνητο μηχανισμό που θα ρίχνει τεχνητό «χιόνι»!

Ώρα 17:30 έως 18:00 Μικρές Ιστορίες Επιστήμης: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

(προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες)

Πρόκειται για ένα ταξίδι στα βάθη ξεχασμένων αιώνων, όταν οι αρχαίοι Έλληνες προσπάθησαν να περιγράψουν τον κόσμο και τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων.

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αν επιθυμείτε να συνδυάσετε επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση και παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μπορείτε να προμηθευτείτε το συνδυαστικό εισιτήριο από τα ταμεία του Ιδρύματος Ευγενίδου ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου (http://www.eugenfound.edu.gr).

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, αποτελεί ένα περιβάλλον, όπου το «πάντρεμα» της επιστήμης με την τεχνολογία υλοποιείται με τον πλέον πρωτότυπο και μοναδικό τρόπο: Μέσα από «έξυπνα» εκθέματα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα, που προκαλούν το μυαλό και τη σκέψη!

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, μία από τις πλέον οργανωμένες εκθέσεις επιστημονικού χαρακτήρα στη χώρα μας, άρχισε να δημιουργείται το 2003 σε συνεργασία με το γνωστό γαλλικό επιστημονικό κέντρο Cites des Sciences et de lIndustrie!