Αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος έχει ζητήσει την σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Προηγουμένως, πάντως, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, και τους αναπληρωτές υπουργούς Φίλιππο Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου.

Η συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά θα είναι η δεύτερη εντός δυο εβδομάδων - η πρώτη είχε γίνει προπαραμονή των Χριστουγέννων.

Το ξεκαθάρισμα των θέσεων της ΝΔ έναντι σειράς «καυτών» θεμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 16 Ιανουαρίου, επιζητεί ο Πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθεί το θέμα της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, οι επικουρικές συντάξεις και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θα ζητήσει να λάβει σαφείς δεσμεύσεις για την στήριξη των νομοσχεδίων και των μέτρων που θα οδηγούν στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να είναι αρνητικός ως προς τον οριζόντιο χαρακτήρα των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις και είναι πιθανόν να ζητήσει την εξαίρεση κάποιων Ταμείων.

Για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και ειδικότερα για το θέμα των δικηγόρων και συμβολαιογράφων, οι απόψεις της ΝΔ, ωστόσο, δεν είναι μακριά από εκείνες της κυβέρνησης.

Όσον αφορά στο θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η ΝΔ αναμένεται να αντιταχθεί στην πτυχή της κατάργησης των δώρων, ενώ για τις ωριμάνσεις και το πάγωμα των αυξήσεων ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο ισχύος του μέτρου.

Της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΝΔ, θα ακολουθήσει αντίστοιχο ραντεβού με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη αύριο Τρίτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Επίσης, σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ