Ο Γρηγόρης Πεπόνης και ο Σπύρος Μουζακίτης υπέβαλαν δύο 20σέλιδα υπομνήματα για τις υποθέσεις που χειρίζονταν και τα προσκόμματα που συνάντησαν κατά τη διερεύνησή τους.

Στη διάρκεια των τριών ωρών που διήρκεσε η παρουσία τους στο εισαγγελικό γραφείο οι κκ. Πεπόνης και Μουζακίτης δήλωσαν ότι «ουδέποτε υπουργός της κυβέρνησης τηλεφώνησε παρεμβαίνοντας στις υποθέσεις μας». Αντί για αυτό, ωστόσο, επικαλούνται φράση τρίτου προσώπου, «άντε τελειώνετε», με την οποία τους μεταφερόταν, όπως λένε, υπόδειξη υπουργού να ολοκληρώσουν γρήγορα τη διερεύνηση μεγάλης υπόθεσης οικονομικού εγκλήματος.

Οι δύο εισαγγελείς αναφέρουν στο υπόμνημά τους τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις που ερευνούσαν, παραθέτοντας κυρίως τα πραγματικά περιστατικά, αλλά και τις συνθήκες διερεύνησής τους.

Την ερχόμενη Δευτέρα οι κκ. Πεπόνης και Μουζακίτης κλήθηκαν εκ νέου από τον κ. Μακρή προκειμένου να δώσουν πρόσθετες εξηγήσεις για την υπόθεση, ώστε να ακολουθήσει το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την πολύκροτη υπόθεση.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο ΛΑΟΣ είπε: «Οι δύο εισαγγελείς ή ενεπλάκησαν, ή επέτρεψαν να τους εμπλέξουν σε μια ιστορία με πολλά ερωτηματικά. Ως εκ τούτου - ανεξαρτήτως "τις πταίει" - πρέπει να αντικατασταθούν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από