Ελπίδες για το νέο ΠΑΣΟΚ

Με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει μέσα από αυστηρή αυτοκριτική και ανάληψη των ευθυνών της να εγκαταλείψει την παλαιά πελατειακή πολιτική και να αναδείξει, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη βάση του κόμματος, ένα νέο πρόσωπο για την αρχηγία του, είτε εκ νέου τον Γιώργο Παπανδρέου αν έτσι κρίνει.

Να φροντίσει για την ενότητα του λαού και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κόσμου στη μεγάλη παράταξη του ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο αείμνηστος ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου μέσα από την επιλογή και αξιοποίηση ικανών στελεχών, τα οποία μακριά από διαπλοκές και διαφθορά θα προωθήσουν ένα πρόγραμμα και προτάσεις για ρεαλιστική και εφικτή έξοδο από την κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Βασίλειος Π. Νταής, πρώην μέλος τριμελούς Γραμματείας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας

Αλλού είναι το πρόβλημα

Δώσατε στους εργοδότες το δικαίωμα να τσαλαπατήσουν τον εργαζόμενο. Κι εσείς με τους παχυλούς μισθούς σας έρχεστε και μας μιλάτε για τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ. Λες και ο κόσμος μέσα στη κακομοιριά του νοιάζεται για το ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Νομίζετε ότι ο κόσμος που υποφέρει καθημερινά νοιάζεται για εσάς και το κόμμα σας;

Χάρης Ντίντης

Παπαγάλοι

«Σαν έμαθε τη λέξη καλησπέρα / ο παπαγάλος είπε ξαφνικά/ είμαι σοφός, γνωρίζω ελληνικά, / τι κάνω εγώ δω πέρα; / Την πράσινη ζακέτα του φορεί / και στο συνέδριο των πουλιών πηγαίνει / για να τους πει μια λέξη σοβαρή. / Ξεροβήχει, κοιτάζει λίγο πέρα και τους λέει: καλησπέρα. / «Κυρ παπαγάλε, θα ‘χομε την τύχη / ν’ ακούσομε τι λες και παραπέρα;» / Ο παπαγάλος βήχει, ξεροβήχει, / μα τι να πει; Ξανάπε: καλησπέρα». Το ποιηματάκι αυτό του Ζαχαρία Παπαντωνίου θυμίζει με ακρίβεια τι συμβαίνει σήμερα με το ΠΑΣΟΚ. Διάφοροι παπαγάλοι έμαθαν τη λέξη «σοσιαλδημοκρατία» και την επαναλαμβάνουν, διότι δεν ξέρουν άλλη λέξη που να μπορεί από μόνη της να επέχει θέση πανάκειας διά πάσαν λύσιν. Τι εννοούν λέγοντας «σοσιαλδημοκρατία»; Μούγγα.

Γιώργος Τουλούπας, Πειραιάς