Κάποια από αυτά, βέβαια, κρατιούνται πλέον με δυσκολία πάνω στο δέντρο…

Η κατάσταση έχει πάψει πλέον να είναι οριακή, αφού ομάδες όπως το Περιστέρι ή το Μαρούσι βρίσκονται ήδη στο κόκκινο. Η πρόσφατη αποχώρηση (και) του Σταύρου Ελληνιάδη στο Μαρούσι δεν προκάλεσε έκπληξη. Εδώ δεν έχει επιτευχθεί ο διακανονισμός με τον Χόμαν (που θα επέτρεπε και μεταγραφές), τον οποίο… κοσκινίζουν από τις 9 Μαΐου 2010!

Τα περιστατικά που έχουν συμβεί ιδιαίτερα σε αυτές τις δύο ομάδες ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Στο Μαρούσι, στα φιλικά του καλοκαιριού, οι διαιτητές πληρώνονταν με… ρεφενέ από όσους ήταν στο γήπεδο, ενώ οι ξένοι φιλοξενούνταν (και συνεχίζουν) σε ξενοδοχείο που είχε συναλλαγές με τον Δήμο Αμαρουσίου και έτσι κάλυπταν τη διαμονή.

Σε μικρά δωμάτια, όμως, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ξένοι να φέρουν την οικογένειά τους!

Οι μετακινήσεις εντός Αττικής γίνονται με υπηρεσιακό λεωφορειάκι του δήμου, ενώ ο Κώστας Κατσάνος, που δουλεύει για την ομάδα, έχει μετατρέψει αρκετές φορές το αυτοκίνητό του σε μίνι βαν για να μεταφέρει τους ξένους στην προπόνηση.

Σε μία από αυτές ο Κογιαντίνοβιτς (έχει ήδη φύγει από την ομάδα μαζί με τον Τζιγκάνοβιτς λόγω του ότι δεν είδαν για μήνες το χρώμα του χρήματος) πήγε στους ανθρώπους της ομάδας και τους έδειξε το πορτοφόλι του όπου είχε μόλις 30 ευρώ για να περάσει τις επόμενες ημέρες (απλήρωτος γαρ) – έγινε το σχετικό τσοντάρισμα για να βγάλει ο άνθρωπος τις επόμενες μέρες.

Στο Περιστέρι οι ξένοι βολεύονταν ανά τρεις σε διθέσιο καναπέ, όπως είπε ο προπονητής τους Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος – εκτός από τους διαιτητές που πλήρωσε από την τσέπη του στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο – συνεισφέρει και σε άλλα μικροέξοδα των παικτών και της ομάδας (ταξί, φαγητά, αναψυκτικά κτλ.) όσο περιμένουν κάποια χρήματα. Ακόμα και για να σφραγιστούν εισιτήρια από την Εφορία!

Στη Θεσσαλονίκη επίσης δύσκολα. Ο Αρης ήρθε με πούλμαν στην Αθήνα για ματς με τον Παναθηναϊκό. Στο Αλεξάνδρειο το δέντρο που έχει στηθεί αντί για μπάλες έχει μαύρες κορδέλες για να θυμίζει τη ζοφερή κατάσταση. Αλλωστε είχε κοπεί το φως, όπως και στην Πυλαία όπου κάνουν προπόνηση χωρίς θέρμανση (ο Στέργιος Κουφός είχε κοουτσάρει με… πατατούκα).

«Το πρωτάθλημα έπρεπε να είχε ξεκινήσει με λιγότερες ομάδες αν τα αρμόδια όργανα έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Είναι λογικό να νιώθω κορόιδο εγώ και όσοι άλλοι πληρώνουμε στη ώρα μας», είπε πρόσφατα ένας από τους πιο συνεπείς προέδρους ομάδων, ο Ηλίας Λιανός του Πανιωνίου.

Ο ομόλογός του στον γειτονικό Ικαρο Καλλιθέας Δημήτρης Αγγελόπουλος δεν άντεξε και είπε ότι τα παρατάει (συνεπέστατος στις πληρωμές και στις υποχρεώσεις), αν και δεν θα αφήσει την ομάδα στην τύχη της.

ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΜΕ ΑΓΩΝΑ

Στη Ρόδο το νοικοκυρεμένο μπάτζετ και η συμφωνία με τους χορηγούς φέρνει αποτελέσματα, με τον Κολοσσό να πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του.

Καβάλα, Ρέθυμνο, Ηλυσιακός και Δράμα επίσης στέκονται αξιοπρεπώς έχοντας ιδιαίτερα μαζεμένο μπάτζετ. Ωστόσο στην Καβάλα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. «Εχουμε οικονομικό πρόβλημα. Ο πρόεδρος είναι κοντά μας καθημερινά σχεδόν και ξέρουμε τι περνάει. Είναι μόνος του και παλεύει να βρει λύσεις, όμως το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται. Γι’ αυτόν αντέχουμε», είπε πρόσφατα ο τεχνικός των Μακεδόνων Δημήτρης Πρίφτης.

Ολα αυτά την ίδια ώρα που το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να λάμπει στην Ευρώπη (Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ οι έλληνες παίκτες διαπρέπουν στο εξωτερικό).