Με κινήσεις στο παρασκήνιο όπως αλλεπάλληλες συναντήσεις των υποψηφίων να διαδεχθούν τον Γιώργο Παπανδρέου, μεταξύ τους αλλά και με στελέχη της κεντρικής εσωκομματικής σκηνής, συνεχίζονται οι έντονες διαβουλεύσεις ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνεδρίαση, η οποία μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλες περιπέτειες καθώς ενδέχεται να δοκιμάσει σκληρά τη συνοχή του, εκτιμάται ότι υπάρχει πιθανότητα ο Γιώργος Παπανδρέου να ανοίξει τα χαρτιά του δημοσιοποιώντας το χρονοδιάγραμμα που εισηγείται για τις εξελίξεις και, μέσω αυτού, τις προθέσεις του.
Ταυτόχρονα όμως ενισχύθηκαν και χθες οι ενδείξεις ότι δεν προτίθεται να κινήσει διαδικασίες διαδοχής του, άμεσα τουλάχιστον,καθώς ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης -σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Reporter- δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο πρέπει να παραμείνει στην ηγεσία, αλλά και να είναι αυτός που θα οδηγήσει το κόμμα στις προσεχείς εκλογές διότι πρέπει να κριθεί από τον λαό, ο οποίος προ δύο ετών του έδωσε εντολή να κυβερνήσει για τέσσερα χρόνια...
Και ενώ τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους - όπως και το.. στόμα τους - για τις εξελίξεις, ο Γιάννης Ραγκούσης προχώρησε χθες σε μια κίνηση με πολυσήμαντο χαρακτήρα καθώς δημοσιοποίησε... απολογισμό του έργου του για την περίοδο 2009-2011.Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας που αφήνει εμμέσως αιχμές κατά των Δημήτρη Ρέππα και Ευάγγελου Βενιζέλου για τις μεταρρυθμίσεις που δεν προχώρησαν, εξηγεί ότι αποφάσισε να κάνει προσωπικό απολογισμό, «γιατί η ευθύνη μιας κυβέρνησης είναι βέβαια συλλογική, αλλά δεν πρέπει, εν ονόματι της συλλογικότητας, να διαγράφονται οι ατομικές ευθύνες».
Οσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και τις εξελίξεις, ο Γιάννης Ραγκούσης αφήνει παρεξηγήσιμα κενά καθώς μιλάει για την ανάγκη «να ορίσουμε ξανά με σύγχρονους όρους τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη», χωρίς να αναφέρεται στο... ΠΑΣΟΚ, και προσθέτει ότι «οι προοδευτικές και καινοτόμες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να εκφράσουν το ήδη πλειοψηφικό στην κοινωνία μας ρεύμα».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης με δηλώσεις του (στο Ράδιο 9) επιτέθηκε κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την κριτική που άσκησε στον Γιώργο Παπανδρέου, δηλώνοντας ότι οι αποφάσεις ήταν συλλογικές και ελήφθησαν εν γνώσει όλων.Ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στα «ΝΕΑ» υποστήριξε ότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ συναρτώνται εν πολλοίς με τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις,προβλέποντας μάλιστα ότι τα σοβαρά γεγονότα που θα συμβούν τις επόμενες εβδομάδες, πιθανότατα θα επικαλύψουν τα διαδραματιζόμενα στο ΠΑΣΟΚ και θα τα οδηγήσουν σε δεύτερη μοίρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από