Από τα εφημερεύοντα φαρμακεία θα εξυπηρετούνται και σήμερα οι πολίτες της χώρας, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τα φάρμακα από την τσέπη τους.

Ταλαιπωρία όμως επιφυλάσσουν στους ασθενείς και οι γιατροί του ΕΣΥ, του ΙΚΑ αλλά και οι ελευθεροεπαγγελματίες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του νέου ενιαίου ταμείου.

Ειδικότερα σε τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση έως τις 5 Ιανουαρίου προχωρά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, καταγγέλλοντας τη συμμετοχή των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ με αμοιβή μόλις έξι ευρώ ανά επίσκεψη.

Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής ζητάει αναστολή της λειτουργίας του νέου ταμείου για τουλάχιστον ένα τετράμηνο, αντιδρώντας στην, όπως αναφέρει «επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ».

Επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έχουν προκηρύξει και οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ αντίστοιχα οι ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών καλούν τα μέλη τους να απέχουν από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων, κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων έως και την ερχόμενη Πέμπτη.

Αιχμές άφησε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο οποίος ερωτηθείς χτες για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, έκανε λόγο για «σκοπιμότητα».