Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία επιχειρήσεων αλλά και νοικοκυριών προκάλεσε η διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην περιοχή των Ιλισίων. Η διακοπή, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΗ, ήταν αποτέλεσμα βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης που περιλαμβάνει τέσσερις υποσταθμούς, στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείουν τις περιοχές από Μιχαλακοπούλου, στο ύψος του Μαιευτηρίου Αλεξάνδρα, έως και το ξενοδοχείο «Κάραβελ». Η βλάβη που σταδιακά αποκαταστάθηκε μετά τις 8.30 το απόγευμα, οφείλεται σε ζημιά των υπόγειων καλωδίων. Πάντως εκατοντάδες καταναλωτές παρέμειναν στο σκοτάδι για περισσότερο από μία ώρα, ενώ αρκετά ήταν τα προβλήματα που σημειώθηκαν σε ηλεκτρικές συσκευές από τις αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος.

Το δίκτυο της ΔΕΗ στην Αττική αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα καθώς θεωρείται πεπαλαιωμένο. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχουν κατά καιρούς καταγγείλει την παλαιότητα του δικτύου ηλεκτροδότησης, την ελλιπή συντήρησή του αλλά και τη χαμηλή ποιότητά του που οδηγούν σε συχνές διακοπές ρεύματος.

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές δικαιούνται αποζημίωση από τη ΔΕΗ σε περίπτωση βλαβών σε ηλεκτρικές συσκευές τους που προκαλούνται από διακοπές ηλεκτροδότησης.