Το δικό του διαβατήριο έχει τη σφραγίδα της Δημοκρατίας της Γουινέας. Το δικό της είναι ελληνικό. Τι κι αν εκείνος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε άλλη ήπειρο, τα τελευταία 12 χρόνια ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Και μάλιστα, ο Λαμίν Καμπά παντρεύτηκε κι έκανε οικογένεια με τη Μαρίνα Μαλτέζου.
«Γνωριστήκαμε πριν από περίπου 11 χρόνια στη Λιβαδειά. Ηταν λίγο μετά αφού είχα ολοκληρώσει τις σπουδές μου στη Φυσική Αγωγή στην Αλγερία, κι αποφάσισα να έρθω να μείνω στην Ελλάδα», λέει ο Λαμίν, ο οποίος σήμερα εργάζεται ως σεκιούριτι σε εταιρεία. Εναν χρόνο μετά τη γνωριμία τους, το ζευγάρι παντρεύτηκε και απέκτησε μία κόρη.
Η Καντιάτα-Νεφέλη είναι σήμερα 10 ετών, μαθήτρια της 5ης Δημοτικού. Οπως λέει ο πατέρας της, είναι ένα παιδί που έχει μάθει να προσαρμόζεται και να σέβεται τις παραδόσεις και των δύο πλευρών και αυτό είναι για τα παιδιά των μεικτών οικογενειών «ατού».
Αλλωστε, στο σπίτι γιορτάζονται όλες οι μεγάλες γιορτές του χριστιανισμού αλλά και του μουσουλμανισμού. Ετσι, τα Χριστούγεννα στολίζουν δέντρο, το Πάσχα σουβλίζουν αρνί ενώ στο Ραμαζάνι η οικογένεια προσπαθεί να βοηθήσει τον πατέρα να ακολουθήσει τις θρησκευτικές του παραδόσεις. «Ενώ εκτός από τα ελληνικά, γνωρίζει και τα γαλλικά - την επίσημη γλώσσα της χώρας μου», λέει ο Λαμίν, μέλος της κοινότητας μεταναστών από τη Γουινέα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από