Την Κυριακή στις 4 η ώρα το πρωί θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω. Δηλαδή θα τα βάλουμε να δείχνουν 3! Συγχρόνως, να μην ξεχάσουμε να βάλουμε και τις όποιες οικονομίες μας και το όποιο επίπεδο της ζωής μας έχουμε πετύχει… πενήντα χρόνια πίσω..!

Η στάση του σώματος και οι εκφράσεις του προσώπου του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου έκαναν το «Spiegel» να τον χαρακτηρίσει ως «ταύρο της Αθήνας»! Ελπίζουμε να μην αποδειχθεί και «ταύρος εν υαλοπωλείω»!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος βρέθηκε στο Κατάρ για να συζητήσει με τον Εμίρη Χαμάντ μπιν Καλίφα Αλ Τάνι σχετικά με επενδύσεις του Κατάρ σε εκτάσεις της Εκκλησίας στην Αθήνα. Την ίδια περίοδο, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής έχει αρχίσει τα γυρίσματα της ταινίας του «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι». Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Ως θαύμα χαρακτηρίζεται ότι κάποιοι άνθρωποι ανασύρονται ζωντανοί απ’ τα ερείπια που άφησε ο σεισμός των 7,2 βαθμών ρίχτερ στην Τουρκία. Για να δούμε αν θα μείνει κανένας ζωντανός απ’ τον οικονομικό σεισμό που ταρακουνάει την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες..!
Τώρα πια, όταν χτυπάει το κουδούνι του σπιτιού μας το πρωί, θα ξέρουμε σίγουρα ότι δεν θα είναι ο… γαλατάς! Θα ξέρουμε σίγουρα ότι είναι ο… γερμανός επόπτης μας!

Στις προτάσεις για ένα «βαθύ κούρεμα» του ελληνικού χρέους με την Ευρωπαϊκή Ενωση Συμμετείχε και ο (εκπρόσωπος των τραπεζών Τσαρλς) Νταλάρα.

Και μετά το κούρεμα, οι επιτηρητές μας θα μας βάλουν να τεντώσουμε τα χέρια μας, για να δούνε αν και τα νύχια μας είναι καθαρά και κομμένα…

Μπορεί να χάνουμε καθημερινά τους νέους μας που αναζητούν μια καλύτερη ζωή σε χώρες του εξωτερικού, αλλά τουλάχιστον θα κερδίσουμε τους νεκρούς μας που επιθυμούν ν’ αποτεφρωθούν. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε την δημιουργία αποτεφρωτηρίου για την καύση των νεκρών! Ετσι, μπορεί οι νέοι μας να φεύγουν για την Αυστραλία, αλλά τουλάχιστον οι νεκροί μας δεν θα χρειάζεται να πηγαίνουν στη Βουλγαρία για να καούν. Θα καίγονται εδώ..!
Πάντως έκανε κι ένα καλό η οικονομική κρίση. Εβγαλε τους έλληνες οικονομολόγους προς τα έξω! Κάθε μέρα, γνωρίζουμε μέσα από την τηλεόραση αλλά και τα άλλα Μέσα, δεκάδες επιστήμονες με γνώσεις, λόγο, απόψεις, που αναλύουν απλά και κατανοητά την κατάστασή μας. Τόσα χρόνια, μόνο τους… σεισμολόγους ξέραμε..!
Η Λάρισα έχει τα περισσότερα κατά κεφαλήν Πόρσε – Καγιέν αυτοκίνητα στον κόσμο! Και εμείς που νομίζαμε ότι στη Λάρισα βγαίνει μόνον ο… Αυγερινός.

Το τελευταίο πιο αχτύπητο: «Η απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας!».

Το ελληνικό τοπίο αλλάζει. Η χλωρίδα του λιγοστεύει χρόνο με τον χρόνο δραματικά. Μετά τις φωτιές και την ανοικοδόμηση, η νέα μετάλλαξή του έρχεται από τα… φωτοβολταϊκά. Στρέμματα επί στρεμμάτων από την ελληνική επικράτεια έχουν… «καλλιεργηθεί» με φωτοβολταϊκά!
Οταν ακούω τους πολιτικούς μας να λένε ότι έχουν «αυξημένο αίσθημα ευθύνης», δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω, να κλάψω ή να μεταναστεύσω..!

Πολλά λέγονται αυτές τις ημέρες για την ηλικία των Αγανακτισμένων. Οτι είναι νεαρά άμυαλα παιδιά. Ομως τέτοιες μέρες το 1941, δυο νεαρά «άμυαλα» παιδιά είχαν το θάρρος να κατεβάσουν τη σημαία με την σβάστικα απ’ την Ακρόπολη (Γλέζος, Σάντας). Και ήταν μόλις 18 χρονών!