Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, Αντώνης Γλύκας: «Τους θρύλους δεν τους κλαίμε, τους τιμούμε πάντα».
Ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος στην τελευταία συνέντευξή του που είχε παραχωρήσει στην «ΟΜΑΔΑ» (δημοσιεύτηκε στο φύλλο του Σαββάτου 5 Μαρτίου 2011), είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:
«Στο βιβλίο της ζωής μου θα έβαζα τίτλο: Ενας άνθρωπος ευλογημένος από τον Θεό. Ποτέ δεν έχω πει ότι θα πεθάνω, αν και κινδύνευσα τρεις φορές σοβαρά. Τη µία όταν βρέθηκα στον Ευαγγελισµό έπειτα από αγώνα. Σε διεκδίκηση της µπάλας, έπεσα πάνω στο δοκάρι και έπαθα εσωτερική αιµορραγία. Εµεινα περίπου 20 µέρες στο νοσοκοµείο. Τη δεύτερη φορά στον πόλεµο, έπαθα κρυοπαγήµατα. Με έσωσε ένας φίλος µου, ο Θεοχάρης. Την τρίτη πριν από δέκα χρόνια, όταν χειρουργήθηκα λόγω ανευρύσµατος κοιλιακής αορτής. Δεν υπολογίζω το ατύχηµα που είχα σε ηλικία 96 ετών µε το πόδι µου. Η μεγάλη αδυναμία μου ήταν οι κοπέλες. Δεν μπορούσα να αντισταθώ στο ωραίο φύλο.
Η συνταγή για τη μακροζωία είναι αρκετό φαγητό, αλλά υγιεινό. Τρώω τα πάντα, όμως αποφεύγω τα λιπαρά. Και λίγο κρασάκι καλό κάνει. Ποτέ δεν είχα άγχος. Πάντα ήμουν ήρεμος και σε δύσκολες στιγμές της ζωής μου.
Το παρατσούκλι Στραβοσουγιάς μου το έδωσε μία γειτόνισσα και αδελφική φίλη της μητέρας μου, η Γόμπου. Με αγαπούσε πάρα πολύ. Εμπνευστής της ιδέας για την ίδρυση του Ολυμπιακού ήταν ο αδελφός μου ο Γιώργος. Στο πλευρό του ήταν τα άλλα αδέλφια μου, ο Γιάννης, ο Βασίλης, ο Ντίνος και ένας φίλος, ο Καμπέρος, ο οποίος έδωσε την ιδέα για το όνομα, έχοντας την έμπνευση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στους ιδρυτές ήταν και ο βιομήχανος Μανούσκος και ο Μαραγκουδάκης, ο οποίος ήταν διευθυντής υπουργείου.
Τα χρώματα του Ολυμπιακού τα έδωσε ο Γιάννης, ο οποίος είχε δει τη φανέλα με το κόκκινο-άσπρο στο Κέμπριτζ, όπου είχε σπουδάσει. Ο Γιώργος διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του Ολυμπιακού και μία φορά ο Γιάννης. Ο τωρινός πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης να μην είναι παρορμητικός και να συμπλέει με την ιστορία του συλλόγου. Πιστεύω ότι θα πετύχει».
n Ο πρόεδρος Μιχάλης Κουντούρης και τα μέλη του ΔΣ του Ολυμπιακού ΣΠΦ εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον θάνατο του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου:
n Η εξόδιος ακουλουθία για τον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο θα ψαλλεί αύριο (15.00) στην Αγία Τριάδα στον Πειραιά.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από