Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε γραφεία του ΚΚΕ στα Πετράλωνα, καθώς και σε αστυνομικές δυνάμεις στα Εξάρχεια, πραγματοποίησαν ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων σήμερα τα ξημερώματα.

Η επίθεση στα γραφεία τοιυ ΚΚΕ, έγινε στις 5.30 τα ξημερώματα στην συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Αιγηιδών.

‘Αγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε ημιυπόγειο χώρο που στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος, με αποτέλεσμα να προκληθούν

υλικές ζημιές.

Η πυρκαγιά σβήστηκε έγκαιρα απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Εισαγγελική έρευνα για τις σχέσεις αστυνομίας-κουκουλοφόρων

Στο μεταξύ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής ζήτησε την άμεση παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ράικου ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες περί δράσης κουκουλοφόρων στους κόλπους της

Αστυνομίας κατά την πρόσφατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

«Εάν ισχύουν όλα όσα έχει δηλώσει η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, πιστοποιούν την ύπαρξη σκοτεινού παρακρατικού κέντρου το οποίο δρα εναντίον της δημοκρατίας και έξω από κάθε πλαίσιο» δήλωσε ο υπουργός.

Ο Παπουτσής είπε ότι είναι αυστηρές οι εντολές προς την Αστυνομία να δρα σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα και αυτή είναι η προσήλωσή της.

Σήμερα η κηδεία του άτυχου οικοδόμου

Σήμερα, εξάλλου, κηδεύεται στο νεκροταφείο του Βύρωνα ο 53χρονος διαδηλωτής του ΠΑΜΕ, Δημήτρης Κοτζαρίδης, ο οποίος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, πέθανε από έμφραγμα μετά το συλλαλητήριο της Πέμπτης.

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ της Αττικής κάλεσε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να αποτίσουν φόρο τιμής στον άτυχο οικοδόμο και γραμματέα του παραρτήματος συνδικάτου οικοδόμων Βύρωνα.

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του 53χρονου εξέφρασαν την Παρασκευή εκατοντάδες διαδηλωτές που μετείχαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Φίλιππο Κουτσάφτη, ο Δημήτρης Κοτζαρίδης πέθανε από έμφραγμα, ενώ δεν υπήρχε άλλο γνωστό ιστορικό καρδιολογικών προβλημάτων.

Ωστόσο, φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του διαδηλωτή και το εάν η υγεία του επηρεάστηκε από χημικές ουσίες αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα προκύψουν μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.