Οι διαδηλωτές έδωσαν για δεύτερη ημέρα ραντεβού και ήταν συνεπείς. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Πάτρα και το Ηράκλειο, οι πολίτες έδωσαν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο.

Νωρίς το πρωί η Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα γέμισε από ανθρώπους κάθε ηλικίας: εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, φοιτητές, άνεργοι. Χαρακτηριστικό είναι πως όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι κατευθύνονταν προς την Πλατεία από τους γύρω δρόμους. Ηταν εφοδιασμένοι με χειρουργικές μάσκες και μαντίλια, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη ρίψη χημικών.

Από τα μεγάφωνα ακούγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ειρηνικής συγκέντρωσης αγωνιστικά τραγούδια και συνθήματα, ενώ οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες παρέμειναν στο Σύνταγμα για περισσότερες από έξι ώρες παρά τον ήλιο. Ακόμη και τα άγρια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι, δεν ήταν αρκετά για να διαλύσουν τη μεγάλη διαδήλωση.

Στη Θεσσαλονίκη, στο οδόστρωμα της Αγίου Δημητρίου μπροστά στο κτίριο του πρώην υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, οι διαθέσεις ήταν μαχητικές και η συγκέντρωση είχε παλμό. Ωστόσο, είχε προηγηθεί κόντρα και ένταση ανάμεσα στους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου της πόλης και στο ΠΑΜΕ, αφού και οι μεν και οι δε είχαν καλέσει σε συγκέντρωση στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα.