Αρνείται κατηγορηματικά με επίσημη ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. ότι χρησιμοποίησε χημικά ή άλλα μέσα όπως και ότι έγινε αστυνομική επιχείρηση μέχρι τις 5 το απόγευμα στην περιοχή του Ζαππείου από όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο άτυχος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ.

Για το κρίσιμο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο ο 53χρονος Δημήτρης Κοτζαρίδης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίσθηκε τελικά χωρίς σφυγμό στον Ευαγγελισμό, η Αστυνομία υποστηρίζει: «Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης έως τις 5 το απόγευμα δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Οθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Ολγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου, όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων». Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κοτζαρίδης ένιωσε αδιαθεσία γύρω στις 4 το απόγευμα.

Από το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας ο 53χρονος πέθανε από «πρόσφατες ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις». Δηλαδή, από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο στο μυοκάρδιο. Οι αλλοιώσεις, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Φίλιππο Κουτσαύτη, δεν ήταν παλιές, αλλά προκλήθηκαν λίγο πριν από τον θάνατό του – εξ ου και μιλούν για οξύ επεισόδιο. Οπως πρόσθεσε ο κ. Κουτσαύτης θα ακολουθήσουν τοξικολογικές-ιστολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν το ισχαιμικό επεισόδιο προκλήθηκε από κάποιον τοξικό παράγοντα ή αν επήλθε από φυσικά, παθολογικά, αίτια. «Δεν υπήρχε κανένα τραύμα. Το θέμα είναι αν επηρεάσθηκε από κάποια ουσία ή αν έκανε ένα οξύ – παθολογικό – καρδιακό επεισόδιο». Η οικογένει του νεκρού έχει ήδη ορίσει τεχνικό σύμβουλο, παρουσία του οποίου έγινε η νεκροτομή. Παράλληλα, από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτόδικων Ελένη Ράικου έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.

Η κηδεία του 53χρονου οικοδόμου, πατέρα δύο παιδιών, θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από το νεκροταφείο του Βύρωνα.

Τη θλίψη τους για τον θάνατο του Δημήτρη Κοτζαρίδη εξέφρασαν χθες εκατοντάδες διαδηλωτές που μετείχαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στο Κέντρο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε χθες το πρωί τους τραυματίες διαδηλωτές που νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό.