Η Σούπερ Λίγκα έχει πάντα τον τρόπο να εκπλήσσει. Δυσάρεστα! Εντελώς ξαφνικά, εκεί που μελετούσαν το ενδεχόμενο να προχωρήσει το πρωτάθλημα με 14 ομάδες, ανέκρουσαν πρύμναν και πάνε για Λίγκα με 18.

Το γεγονός θεωρείται πρωτοφανές. Οι κ.κ. Πιλάβιος – Κομνηνός γνωρίζουν άριστα νόμους και κανόνες. Δεν αντιλαμβάνονται πως η κίνηση αυτή είναι διάτρητη; Ουδέποτε στο παρελθόν ομάδες που ενεπλάκησαν με «στημένα παιχνίδια» ή άλλες αμαρτίες επιβραβεύτηκαν τόσο γρήγορα με άνοδό τους στην κατηγορία. Ναι, αντί κάποιοι να βρεθούν στα Τάρταρα, παίρνουν θέση στη μεγάλη κατηγορία. Ο δε νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, κ. Παπουτσάκης, προφανώς αρκείται να βλέπει τι συμβαίνει χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Κρίμα.

Το λεγόμενο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου αυτό ακριβώς είναι. Παράγοντες και ομάδες αθωώνονται στον δεύτερο βαθμό από όργανα που ουσιαστικά εξέλεξαν και, άρα, ελέγχουν! Εφαρμόζουν ή αλλάζουν τους νόμους κατά το δοκούν, ανάλογα με το τι τους συμφέρει. Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων την εθνική ομάδα και θα κάνουν ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών, με συνέπεια οι ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται συνέχεια και έχοντας τον φόβο της υπερκόπωσης. Ολοι οι φορείς δείχνουν πως δεν κατάλαβαν τίποτα από το «μακρύ καυτό καλοκαίρι» του ποδοσφαίρου. Τόσο κακό για το τίποτα! Ολοι μέσα. Νόμιμοι και παράνομοι. Στις συνεδριάσεις, καμιά διαφωνία. Γιατί ακόμη και οι ανίσχυροι ελπίζουν να μπουν στο πρωτάθλημα ομάδες λιγότερο δυνατές από τις δικές τους, με συνέπεια να κρατηθούν στην κατηγορία. Αφήστε δε το σίγουρο κέρδος των τηλεοπτικών με τα περισσότερα παιχνίδια και τα πιο πολλά δικαιώματα. Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει. Να κάνουν και κλειστή Λίγκα, να μην πέφτει κανείς και το χρήμα να γυρίζει. Αυτός δεν είναι ο κύριος στόχος τους; Και φυσικά, στην επόμενη επίσκεψη του Μισέλ Πλατινί στην Αθήνα, να εξηγήσουν στον πρόεδρο της UEFA πώς ακριβώς θα θωρακίσουν το ποδόσφαιρο. Με μια βουτιά σε κατακριτέες και όχι σύννομες αποφάσεις.