Συνεχίζεται σήμερα η 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενώ έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Για δεύτερη μέρα απεργούν οι υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία και τοπική αυτοδιοίκηση, οι καθηγητές δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι δάσκαλοι, καθώς και οι διπλωματούχοι μηχανικοί.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν για δεύτερη ημέρα οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί.

Απεργία πραγματοποιούν για δεύτερη ημέρα οι εργαζόμενοι στις τράπεζες και στα λιμάνια, ενώ συνεχίζονται οι 48ωρες απεργίες των εφοριακών. Επαναλαμβανόμενες απεργίες πραγματοποιούν από την αρχή της εβδομάδας και οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα.

Και σήμερα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι των Αθηνών, δίνοντας παράταση στην πενθήμερη αποχή ενώ η Ένωση Διοικητικών Δικαστών έχει αποφασίσει ημίωρη διακοπή κατά την έναρξη των συνεδριάσεων.

Αντί για τις 9 π.μ. θα ανεβαίνουν στην έδρα στις 9.30 π.μ.

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΕΡΤ).

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσουν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τρόλεϊ και λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 09.00 έως τις 21.00, ενώ από τις 8.00 έως τη λήψη της βάρδιας θα κινηθεί το Τραμ.

Ηλεκτρικός και Μετρό θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Το τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο του Μετρό θα παραμείνει κλειστό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, οι συρμοί θα διέρχονται και σήμερα από τους σταθμούς Σύνταγμα και Ευαγγελισμός χωρίς να επιβιβάζουν – αποβιβάζουν επιβάτες, μετά από εντολή της Αστυνομίας.

Ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα θα μείνουν οι συρμοί του προαστιακού και του ΟΣΕ ενώ χειρόφρενο τραβούν και για δεύτερη ημέρα οι οδηγοί ταξί.