Σφοδρή επίθεση… κατά πάντων εξαπέλυσε προχθές με την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα σημεία της ομιλίας του ήταν:

n Οι αναφορές στις τράπεζες (κατά πολλούς προϊδεάζουν για τις εξελίξεις, αν το κούρεμα του χρέους φτάσει στα επίπεδα που απαιτούν οι Γερμανοί): «Το συμφέρον των τραπεζών δεν συμπίπτει πάντα με το συμφέρον της χώρας». Και σε άλλο σημείο: «Δεν είναι δυνατόν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια σε κανάλι που χρωστάει 500 εκατ. ευρώ (σ.σ.: εννοούσε το Alter) και να μη χρηματοδοτούν τις μικρές επιχειρήσεις».

n Οι αναφορές στους δικαστές: «Οι δικαστές είναι οι πιο καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και μιλάνε για οικονομική κατοχή; Αυτή θα την παλέψουμε όταν όλοι καταβάλουν τον οβολό τους. Και οι δικαστές. Δεν είναι σε πολλούς γνωστό, αλλά οι βουλευτές για τους οποίους τόσα λένε, αρνήθηκαν να πάρουν αυξήσεις. Οι δικαστές όχι».

n Η σκληρή επίθεση στη ΝΔ και όσους καλλιεργούν τον εθνικό διχασμό: «Κάποιοι καλλιεργούν μίσος και πατριδοκαπηλία. (…) Ο πραγματικός εχθρός δεν είναι μια κυβέρνηση που πασχίζει να βάλει τάξη. (…) Η Νέα Δημοκρατία έφυγε αφού διέλυσε τη χώρα και την άφησε ανοχύρωτη σε μια ώρα που έμπαινε στη χειρότερη κρίση».

n Η απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η τρόικα αποφασίζει και η κυβέρνηση πειθήνια εκτελεί: «Μας κατηγορούν ότι δεν διαπραγματευόμαστε. Σοβαρά; Πού τα βρήκαμε τα 110 δισ. για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις; Μας τα χάρισε κανείς αυτά; Δεν διεκδικήσαμε; Δεν πετύχαμε; Δεν μπορούν να μας κατηγορούν αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ στο εξωτερικό».