Πώς να τρελάνεις τον Τόμσεν

Είναι πολύ απλό, του δίνεις να διαβάσει την εξής παράγραφο: «Παραδοτέο του έργου είναι η Εκθεση και το πρωτόκολλο παραλαβής των εμπειρογνωμόνων. Αντίγραφο του Φακέλου Σχεδιασμού παραδίδεται στους δύο εμπειρογνώμονες από το τμήμα Συντονισμού του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.).Οι εμπειρογνώμονες συνεργάζονται με την ομάδα σχεδιασμού προκειμένου να πραγματοποιηθούν τυχόν διορθώσεις, συμπληρώσεις, ή τροποποιήσεις του Φακέλου Σχεδιασμού. Η εξέταση του Φακέλου και οι τυχόν τροποποιήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την παράδοση του Φακέλου Σχεδιασμού στους εμπειρογνώμονες. Οι εμπειρογνώμονες παραδίδουν τον Φάκελο Σχεδιασμού, την Εκθεσή τους , καθώς και το πρωτόκολλο παραλαβής στο τμήμα Συντονισμού του ΙΝ.ΕΠ. σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και σε δύο αντίγραφα». Το μυστηριώδες αυτό έργο για το οποίο ορίστηκαν δύο εμπειρογνώμονες του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης είναι η πιστοποίηση του Φακέλου Σχεδιασμού του επιμορφωτικού προγράμματος «Εφαρμογή της νομοθεσίας για τις μελέτες και τα έργα στους Δήμους – Εθνικό και Κοινοτικό Δίκαιο»…. Δεν ξέρω πού καταλήγει όλο αυτό… Ισως καταλήξει πράγματι στο να εφαρμόσουν τη νομοθεσία οι δήμοι. Ισως και στην εφεδρεία… Ποιος ξέρει…

Παστρικές δουλειές

Αν πρόκειται για το σπίτι σου, απλά σηκώνεσαι στις μύτες των ποδιών και τραβάς μια με το δάκτυλο για να δεις αν ξεσκονίστηκε και το πάνω μέρος στους πίνακες και την βιβλιοθήκη. Στο Δημόσιο όμως υπάρχουν διαδικασίες. Ετσι λοιπόν στις 29 Σεπτεμβρίου η Κτηματολόγιο ΑΕ έλαβε απόφαση συγκρότησης επιτροπής παραλαβής του έργου «Παροχή Υπηρεσιών Καθαριότητας των Γραφείων της Κτηματολόγιο ΑΕ». Η επιτροπή είναι τριμελής. Εχει πρόεδρο και δύο μέλη. Υπεύθυνος για την εκτέλεση της σχετικής σύμβασης και την παρακολούθησή της είναι ο κ. Παναγιώτης Χασούρας.

Στην Κύπρο

αδέλφια μου!

Εξω πάντως πάμε καλά. Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης μπορεί να μην έχει καταφέρει ακόμα να διδάξει στους δήμους πώς να εφαρμόζουν τη νομοθεσία, όμως στέλνει δύο στελέχη του στην Κύπρο για να μεταφέρουν τα «μυστικά τους» στην Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης ενόψει ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

L’ Abreuvoir

Κι όμως, παρά την κρίση υπάρχουν πρόεδροι οργανισμών του Δημοσίου που παραθέτουν ακόμα τα δείπνα τους στο γνωστό για τη γαλλική του κουζίνα, με νοστιμότατα βατραχοπόδαρα, εστιατόριο που βρίσκεται στις παρυφές του Κολωνακίου. Δεν θα πούμε ονόματα. Ο λογαριασμός όμως ήρθε 218 ευρώ.

Κι όμως δουλεύουν

Στο Κτηματολόγιο (φωτογραφία), εκτός από την καθαριότητα, παρακολουθούν και άλλα πράγματα. Την περασμένη Δευτέρα έστειλαν έγγραφο στην Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο οποίο, αφού αναφέρουν κάτι μυστηριώδεις κωδικούς, καταλήγουν: Επιπροσθέτως θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι για την παραγωγή των ανωτέρω αποτελεσμάτων έγινε σύγκριση μεταξύ των φωτοληψιών της 5-4-2011 και της 2-9-2011 απ’ όπου διαπιστώθηκαν μεταβολές οι οποίες αφορούν κυρίως σε ενδεχόμενη δόμηση ή επιπρόσθετες οικοδομικές εργασίες ή μεταβολές στην επιφάνεια του εδάφους (εκχέρσωση, εκσκαφή). Κοινώς, τους έκαναν τσακωτούς.

Απουσιολόγος

Στη ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΑΕ (η εταρεία που έχει αναλάβει να πουλήσει την περιουσία του ΟΣΕ) είναι οργανωμένοι. Τίποτε δεν αφήνουν στην τύχη. Με απόφαση του προέδρου του ΔΣ και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας καθορίστηκαν τα καθήκοντα του συμβούλου Διοίκησης της εταιρείας. Τι θα κάνει λοιπόν ο σύμβουλος; Θα παρακολουθεί τις άδειες και απουσίες του προσωπικού – μάλιστα θα τηρεί και σχετικό αρχείο -, θα προετοιμάζει βεβαιώσεις και αναφορές, θα επιλύει εργασιακά θέματα (την κοπάνησες, όχι δεν την κοπάνησα, είχα μια έξτρα άδεια από πρόπερσι) κ.λπ. Ακόμα ο σύμβουλος θα μεριμνά για την έγκαιρη κάλυψη/διαχείριση των λειτουργικών αναγκών της εταιρείας σε υλικά και προμήθειες (έχουμε Αζαξ για μια βδομάδα και χαρτί μέχρι αύριο) ενώ ακόμα θα παρακολουθεί «ζητήματα Διεύθυνσης Διαχείρισης Μισθώσεων». Πού να τα προλάβει όλα αυτά η Διοίκηση, άνθρωποι είμαστε.

Αλληλογραφία

Επιστολή από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Γιώργο Πετρουλάκη έλαβε η στήλη με αφορμή σχόλιο για την αγορά δύο smartphones αξίας 1.500 ευρώ. Οπως τονίζεται στην επιστολή, για αγορές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και λοιπού συναφούς εξοπλισμού η Γραμματεία έχει να ξοδέψει μόλις 3.581 ευρώ επιτυγχάνοντας μείωση της τάξης του 42% σε σύγκριση με τα 6.194,55 ευρώ που ξοδεύτηκαν για τον ίδιο σκοπό το 2009. Για προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών η εξοικονόμηση είναι ακόμα μεγαλύτερη: 80.947,57 ευρώ το 2009, ενώ το 2011 οι δαπάνες ανέρχονται σε 22.244.