Η αστυνομία της Νέας Υόρκης κατά την χθεσινή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων προχώρησε σε 88 συλλήψεις σε όλη την πόλη, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έγινε πάνω στην πλατεία.

Ειρηνικές, ως επί το πλείστον, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο τον κόσμο το Σάββατο.

Χθες βράδυ (τοπική ώρα) οι «Αγανακτισμένοι» της Νέας Υόρκης εξέπληξαν τις αρχές και τους επισκέπτες της πόλης όταν κινήθηκαν στην Times Square, ξεκινώντας από το πάρκο Zuccotti.

Οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει ουσιαστικά για μερική ώρα την πλατεία, ενώ οι έφιπποι αστυνομικοί προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη.

Στην πλατεια τέθηκαν υπό κράτηση περίπου 45 άτομα, ενώ άλλες 24 συλλήψεις έγιναν στο κοντινό πάρκο Ουάσινγκτον, όπου ο αριθμός των διαδηλωτών υπολογίζεται στους χίλιους.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, το μεγαλύτερο μέρος του όγκου των διαδηλωτών αποχώρησε όταν έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη και προειδοποίησε ότι μπορεί να επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε αρκετές άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, κυρίως την Ουάσινγκτον, το Σικάγο, τη Βοστώνη, το Λος Άντζελες και το Μαιάμι.

Επεισόδια και στη Ρώμη

Στη Ρώμη ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και εκτοξευτήρων νερού προκειμένου να διαλύσει ομάδες διαδηλωτών, οι οποίες νωρίτερα έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων. Αναφέρεται ότι 70 άτομα, πολίτες και αστυνομικοί, τραυματίστηκαν, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.