Η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξήγγειλε δύο 48ωρες απεργίες: το Σάββατο και την Κυριακή και, αντίστοιχα, την Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ θα συμμετάσχει και στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στην αποκομιδή των απορριμμάτων μετέχει περιορισμένος αριθμός οχημάτων από τρεις ιδιωτικές εταιρείες.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δεσμεύτηκε ότι την Δευτέρα η Αθήνα θα είναι καθαρή.

Εν τω μεταξύ, άκαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις εισαγγελέα - ΠΟΕ ΟΤΑ στον ΧΥΤΑ Φυλής προκειμένου να ανοίξει η χωματερή μετά την εντολή της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ελένης Ράικου.

Στον ΧΥΤΑ της Φυλής μετέβησαν την Παρασκευή άνδρες των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, έχοντας εντολή να εποπτεύσουν την απόθεση των απορριμμάτων. Εντούτοις, οι πόρτες του ΧΥΤΑ παραμένουν κλειστές και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν «οχυρωθεί» μέσα, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να υποχωρήσουν.

Δεν μας πτοεί τίποτα δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

Την Παρασκευή, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου ζήτησε με νέα εντολή της -την τρίτη κατά σειρά- να τηρηθεί το αυτόφωρο για όποιον θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Είχε προηγηθεί η έκδοση επείγουσας υγειονομικής διάταξης από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους. Η διάταξη προβλέπει αυστηρά πρόστιμα ακόμη και ποινές φυλάκισης για τους παραβάτες.

Η κυρία Ελένη Ράικου ζήτησε να εντοπιστούν όσοι ευθύνονται για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της έκθεσης του πληθυσμού σε κίνδυνο και τα συγκεκριμένα πρόσωπα να συλληφθούν κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Επιπροσθέτως με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται:

- Να προσκομιστούν οι εκθέσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, που διαπιστώνουν κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

- Να εξεταστούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών και να διερευνηθεί, αν υπάρχει έκθεση των πολιτών, που να έχουν προσβληθεί από ιούς, λόγω της μη αποκομιδής των σκουπιδιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από