Σε επιστολή του στον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχτηκε ότι από λάθος του επέτρεψε να «θολώσει η γραμμή ανάμεσα στις προσωπικές και κυβερνητικές του υποχρεώσεις».

«Οι επιπτώσεις [του λάθους] έγιναν σαφέστερες τις τελευταίες ημέρες», προσθέτει και ζητά συγγνώμη.

«Επανειλημμένα έχω πει ότι το εθνικό συμφέρον πρέπει να έρχεται πάντα πριν από το προσωπικό συμφέρον. Τώρα πρέπει να τηρήσω όσα λέω. Αποφάσισα λοιπόν, με μεγάλη θλίψη, να παραιτηθώ από τη θέση του υπουργού Άμυνας», καταλήγει.

Και σύμβουλος…

Ο Γουέριτι δήλωνε σύμβουλος του υπουργού χωρίς να έχει επίσημα αυτή την ιδιότητα.

Είχαν ταξιδέψει μαζί 18 φορές σε επίσημα ταξίδια (χωρίς ο Γουέριτι να είχε λόγο να βρίσκεται σε αυτά) και ο υπουργός φέρεται να είχε κανονίσει συνάντηση με ένα πιθανό προμηθευτή του Γουέριτι.

Ο Φοξ επικρίθηκε ακόμη για το ότι έβαλε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια δυνητικά προσφέροντας στον Γουέριτι, που δεν έχει επίσημη θέση στο υπουργείο, πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

«Σοβαρά λάθη»

Την περασμένη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε δηλώσεις του μετά τη δημοσίευση του προκαταρκτικού πορίσματος για την υπόθεση καταλόγισε στον υπουργό του «σοβαρά λάθη».

Η τελική μορφή του πορίσματος αναμένεται εντός των ημερών.

Μετά την υποβολή παραίτησης, ο Βρετανός πρωθυπουργός αντικατέστησε τον Φοξ με τον μέχρι σήμερα υπουργό Μεταφορών Φίλιπ Χάμοντ ενώ η υφυπουργός Τζαστίν Γκρίνιν ανέλαβε το υπουργείο.