Το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι εργαζόμενοι, τα μέχρι τώρα μέλη και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγάλουν σωστά συμπεράσματα μετά και την αναχώρηση της τρόϊκας. Να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες.

Το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, δεν αλλάζουν. Έχουν αποκρυσταλλωθεί ως κόμματα του γερασμένου καπιταλιστικού συστήματος, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.

Όσο υπάρχουν αυτά θα υπηρετούν. Έχουν ευθύνη και πρέπει να συμβάλουν, με τη δράση τους, υπέρ των εργατικών λαϊκών αγώνων, υπέρ της λαϊκής συμμαχίας που έχει στόχο την παρεμπόδιση και την ανατροπή της πολιτικής που τσακίζει το λαό, για να προστατεύσει την πλουτοκρατία, την ΕΕ, τον καπιταλισμό».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού αναφέρει ότι «η έκθεση της τρόικα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η σκληρή, άδικη και
καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και περισσότερα μέτρα, οδηγώντας στην ολοκλήρωση της  κοινωνικής και οικονομικής  χρεωκοπίας.  

Η απόφαση δε, για ξεπούλημα δημόσιου πλούτου με αντίτιμο 35 δις μέχρι το 2014, ξεπερνάει τα όρια της κοινοβουλευτικής θητείας μιας ούτως ή άλλως απονομιμοποιημένης, στη συνείδηση του κόσμου, κυβέρνησης.  

Το συνεχές και επαναλαμβανόμενο «σίριαλ» του μαρτυρίου της σταγόνας με τις εκθέσεις της τρόικα και τα εκβιαστικά διλήμματα από πλευράς κυβέρνησης για τις δόσεις, πρέπει να σταματήσει.

Η μόνη λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το μέλλον του».

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε με αφορμή την αναχώρηση της τρόϊκας:

«Όλη η Ευρώπη μιλάει για το "κούρεμα" του Ελληνικού χρέους, χωρίς να μιλά η Ελληνική κυβέρνηση, ούτε οι ελεγκτές της τρόικας.  

Εμείς δεν δεχόμαστε το "κούρεμα".

Είναι εξαιρετικά επισφαλές.

Η πρόταση  μας είναι: Κεφαλαιοποίηση όλου του χρέους, η ανάληψή του από ένα Ευρωπαϊκό Οργανισμό, 5 χρόνια περίοδος χάριτος στην Ελλάδα και εν συνεχεία εξόφληση του χρέους με ετήσιες δόσεις των 10 δισ.  

Αυτή είναι η μόνη προοπτική που μπορεί να εξασφαλίσει την λειτουργία του κράτους και την υπερηφάνεια της χώρας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι «η Τρόικα με την έκθεσή της ομολογεί ότι η ασκούμενη πολιτική διογκώνει την ύφεση.

Την ίδια στιγμή οριστικοποιείται η επιλογή των δανειστών για συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων.

Η εμμονή αυτή θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση και των ελάχιστων πια δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της.

Δεν αντέχει άλλα μέτρα ούτε το 2013 ούτε το 2014, όπως η τρόικα ουσιαστικά ζητά».

Τέλος, από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η τρόικα παρουσιάζει με πολύ ευγενικό τρόπο τις ανεπάρκειες και τις αβελτηρίες της κυβέρνησης που την οδηγούν να μην πετυχαίνει τους στόχους που είχε ψηφίσει στο μεσοπρόθεσμο πριν από τρεις μόλις μήνες.
  
Ίσως γιατί δεν αναφέρει κάτι για τις δικές της ευθύνες.

Για παράδειγμα δεν αναφέρει η τρόικα ότι επειδή δέχθηκε την απόφαση της κυβέρνησης να μην μειώσει εγκαίρως  τις δημόσιες δαπάνες θα «χρειασθούν πρόσθετα μέτρα» ξανά.

Το κινέζικο μαρτύριο δηλαδή συνεχίζεται και η τρόικα μετά απορεί γιατί δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη και οι επενδύσεις.  
Η απάντηση είναι απλή.

Γιατί η τρόικα αποδέχεται την συνέχιση της αβεβαιότητας, την υπερφορολογηση που έχει εξοντώσει τον ιδιωτικό τομέα και τη διατήρηση αδικαιολόγητων οικονομικά και κοινωνικά δημοσίων δαπανών (από τους συνταξιούχους μαϊμού και τις ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, μέχρι τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στα 50).
 
Τέλος συνεχίζει να μην ενημερώνει τον ελληνικό λαό μετά τις επαφές της με την ηγεσία της  αξιωματικής αντιπολίτευσης ενθαρρύνοντας έτσι την σύγχυση για την περίφημη επαναδιαπραγμάτευση που η τρόικα διαψεύδει κατ’  ιδίαν αλλά όχι και
δημοσίως».   
                                                                                

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από