Σπείρα Αλβανών οι οποίοι προηγουμένως είχαν εισβάλει με όπλα και είχαν ληστέψει σπίτι στη Ραφήνα κατάφερε να συλλάβει η Αστυνομία. Οι τρεις Αλβανοί και ακόμη ένας συνεργός τους το απόγευμα του Σαββάτου εισέβαλαν σε μονοκατοικία στο Ντράφι της Ραφήνας, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών τον 35χρονο ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 15.000 ευρώ και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του θύματος. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό και τελικά οι ληστές εντοπίστηκαν στον Νέο Κόσμο, όπου σε δύο διαμερίσματα βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλοπιμαίων και όπλα που χρησιμοποιούσαν οι Αλβανοί.

Στο Ρέθυμνο άγνωστοι τραυμάτισαν με μαχαίρι 21χρονη φοιτήτρια, η οποία τους βρήκε μέσα στο σπίτι της. Στην Αττική έγιναν εννέα ένοπλες ληστείες σε διάστημα τριών ωρών και δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές.

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για τη ληστεία με λεία 1,5 εκατ. ευρώ στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο «Ελ. Βενιζέλος» την προηγούμενη Κυριακή. Εγκέφαλος ήταν 23χρονος υπάλληλος του υποκαταστήματος. Το λάθος, όπως αποδείχθηκε, στην καλοσχεδιασμένη ληστεία ήταν πως ο ληστής που διέφυγε με ταξί από το αεροδρόμιο ζήτησε από τον ταξιτζή να τον μεταφέρει σχεδόν έξω από το σπίτι του στην περιοχή των Εξαρχείων.