Η έκθεση του ΔΝΤ παραθέτει προβλέψεις για την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και περιλαμβάνει εκτιμήσεις και για την Κύπρο. 

Σύμφωνα με αυτήν, το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Κύπρο θα ανέλθει στο 4,5% του ΑΕΠ το 2012, δηλαδή θα είναι μεγαλύτερο από ότι προβλέπει η κυβέρνηση κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες.
 
Ο διεθνής οργανισμός, κλιμάκιο του οποίου επισκέπτεται μέχρι τις 12 Οκτωβρίου την Κύπρο, υπολογίζει ότι το φετεινό έλλειμμα θα ανέλθει στο 6,6% του ΑΕΠ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το ΔΝΤ, η Κύπρος είναι μια από τις λίγες χώρες όπου παρουσιάζεται δημοσιονομική επιδείνωση, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, αντί βελτίωση.
 
Στην έκθεση του, το ΔΝΤ κάνει ακροθιγώς αναφορά και στα spreads των κυπριακών ομολόγων, που μαζί με αυτά χωρών όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, αλλά και πιο πρόσφατα η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο, έχουν εκτοξευθεί.
 
Εκτιμά, επίσης, ότι τα spreads θα διατηρηθούν υψηλά τα επόμενα χρόνια και ότι θα πιέσουν προς τα πάνω και το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις. 

Όσον αφορά στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Κύπρου, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα μειωθεί στο 7,2% φέτος από 7,7% πέρσι, ενώ για το 2012 αναμένεται να αυξηθεί στο 7,6%.
 
Ο πληθωρισμός αναμένεται να φθάσει το 4% φέτος μετά το +2,6% του 2010, ενώ για το 2012 προβλέπεται να μειωθεί στο 2,4%.
 
Οι προβλέψεις του διεθνούς οργανισμού για τον ρυθμό ανάπτυξης παραμένουν ίδιες σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση που περιλάμβανε την Κύπρο, δηλαδή 0% για το 2011 και 1% το 2012.
 
Στις 12 Οκτωβρίου το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα ανακοινώσει τις πρώτες του εκτιμήσεις για την κυπριακή οικονομία και θα δημοσιεύσει την τελική έκθεση το Νοέμβριο.  

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από