Σε επιχείρηση-σκούπα στην περιοχή του Μέρσεϊσαϊντ και στη Γλασκώβη προχώρησε η αστυνομία ύστερα από πολύμηνη έρευνα της ανεξάρτητης Επιτροπής Παιγνίων.

Το παιχνίδι του πρωταθλήματος Σκωτίας της 14ης Δεκεμβρίου του 2010 ανάμεσα στη Μάδεργουελ και τη Χαρτς μπήκε στο μικροσκόπιο της Επιτροπής όταν η Ενωση των Βρετανών Μπουκμέικερς διαμαρτυρήθηκε για περίεργα στοιχήματα που αφορούσαν την αποβολή του Τζένινγκς.

O ποδοσφαιριστής της Μάδεργουελ αποβλήθηκε σ’ εκείνο το παιχνίδι με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 83ο λεπτό όταν έσπρωξε τον διαιτητή διαμαρτυρόμενος για ένα πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα του. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε προσπαθήσει ξανά να αποβληθεί κάνοντας αντιαθλητικό τάκλιν αλλά ο διαιτητής τού έδειξε την κίτρινη αντί την κόκκινη κάρτα, που εμφανώς επεδίωκε.

Τις επόμενες ημέρες αποκαλύφθηκε πως είχαν παιχθεί πολλά στοιχήματα που προέβλεπαν την κόκκινη κάρτα της Μάδεργουελ, ενώ σε μία περίπτωση, στο Λίβερπουλ είχαν παιχθεί 500 στερλίνες με απόδοση 10-1.

Στην περιοχή Ντέρμπι του Λίβερπουλ ζει ο πατέρας του Γουέιν Ρούνι, ο Γουέιν ο πρεσβύτερος καθώς και ο θείος του διεθνούς ποδοσφαιριστή, Ρίτσι Ρούνι οι οποίοι ήταν μεταξύ των εννέα συλληφθέντων ως ύποπτοι για απάτη.

Οι Γουέιν και Ρίτσι Ρούνι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο Γουέιν Ρούνι ο νεότερος βρίσκεται στο Μαυροβούνιο το οποίο θα αντιμετωπίσει απόψε η Εθνική Αγγλίας για τα προκριματικά του Euro 2012.

Ο προπονητής του, Φάμπιο Καπέλο, δήλωσε πως ο ποδοσφαιριστής είναι χαλαρός και ήρεμος και θα παίξει κανονικά.

Στην Τσεχία, η ομοσπονδία τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο 161.000 ευρώ και αφαίρεση εννέα βαθμών την Ολομουτς γιατί έστησε τον αγώνα της περιόδου 2008/09 με την Μποέμιανς. Με πρόστιμο 12.000 ευρώ και 18 μήνες αποκλεισμό τιμωρήθηκε ο κίπερ της Ολομουτς Πετρ Ντρόμπις γιατί δωροδόκησε παίκτες της Μποέμιανς.