Πολλοί χρήστες που δοκίμασαν το νέο facebook εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον επανασχεδιασμό του κοινωνικού δικτύου, τον τρόπο με τον οποίο θα επηρεαστούν οι εφαρμογές τρίτων και τη γενικότερη προσέγγιση του facebook στην προστασία της ιδιωτικότητας.
Τα apps που αναπτύσσουν διάφορες εταιρείες θα ενσωματώνονται τώρα πλήρως στο προφίλ κάθε χρήστη, προβάλλοντας ενημερώσεις δραστηριότητας. Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές θα αντλούν τις πληροφορίες του χρήστη αυτόματα χωρίς να τον ρωτούν.
Οι χρήστες θα πρέπει να σκεφτούν πιο προσεκτικά ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν, δεδομένου ότι οι προτιμήσεις και οι συνήθειές τους θα δημοσιεύονται αυτόματα στο προφίλ τους. Την περασμένη εβδομάδα ο χάκερ Νικ Κιουμπρίλοβιτς αποκάλυψε ότι το facebook χρησιμοποιεί cookies για να παρακολουθεί τους χρήστες όταν αποσυνδέονται. Ενα από τα κύρια προβλήματα που έχουν οι χρήστες του facebook είναι ότι το δίκτυο κάνει συχνά αλλαγές στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας, χωρίς οι χρήστες να αποκτούν πλήρη εικόνα για το τι έχει αλλάξει.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από