Ο Νικολά Σαρκοζί, του οποίου η δημοτικότητα έπεσε σε χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ τον Σεπτέμβριο, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία τον προσεχή Απρίλιο ή Μάϊο αλλά σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία
ViaVoice για λογαριασμό της εφημερίδας Liberation, το 68% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι θα χάσει τις εκλογές.
 
Η κυβέρνηση του Σαρκοζί υπέστη βαρύ πλήγμα πριν από λίγες μέρες, μόλις επτά μήνες πριν από τις εκλογές, καθώς οι αριστεροί υποψήφιοι ανέκτησαν τον έλεγχο της Γερουσίας για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 50 χρόνια.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.007 ψηφοφόρων την περίοδο 29 Σεπτεμβρίου-1η Οκτωβρίου ανέδειξε ως κυρίαρχη ανησυχία τους την οικονομική πολιτική του Σαρκοζί και τον χειρισμό του δημοσίου χρέους και του ελλείμματος.

Το ανησυχητικό για τον Σαρκοζί είναι ότι το 54% των υποστηρικτών του κόμματός του, του UMP, απάντησαν ότι δεν θεωρούν πως θα κερδίσει τις εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ViaVoice, οι περισσότεροι ψηφοφόροι θα προτιμούσαν τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ για υποψήφιο πρόεδρο από το κόμμα του Σαρκοζί, παρότι το 54% των ψηφοφόρων του UMP εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο νυν πρόεδρος είναι ο καταλληλότερος υποψήφιος.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές, ο πρώην ηγέτης τους Φρανσουά Ολάντ εξακολουθεί να θεωρείται φαβορί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από