Με αφορμή επιστολή αναγνώστη, που μετέφερε στη στήλη επιστολή διαμαρτυρίας του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου (ναι, ναι, του ιδίου που είχε απαγορεύσει τη χρήση του ασματιδίου του «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες, τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς και τσικουδιά στους καφενέδες τα παλικάρια να κερνάς» (αν και δεν έχει σχέση ο στίχος του Μιχάλη Μπουρμπούλη), από το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ ΑΕ έφτασε η ακόλουθη απάντηση που αφορά τους ισχυρισμούς του συνθέτη ότι τον κόβει η κρατική τηλεόραση:

«Σχετικά με το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδα σας «Κόντρες ανθρωποφαγίας» (27/9/2011), το οποίο αναφέρεται σε επιστολή του συνθέτη κ. Ηλία Ανδριόπουλου, σας επισημαίνουμε καλόπιστα τα ακόλουθα:

1. Οι «καταγγελίες» που περιέχονται στην επιστολή είναι ανυπόστατες και συκοφαντικές για τη δηµόσια ραδιοφωνία.

2. Εργα του κ. Ανδριόπουλου µεταδίδονται από τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ. Ενδεικτικά, σας ενηµερώνουµε ότι µόνο κατά το χρονικό διάστηµα 01.01-30.06.2011, τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ έχουν µεταδώσει 144 φορές έργα του συνθέτη, όπως προκύπτει από τα αρχειακά στοιχεία, που είναι εύκολο να επιβεβαιωθούν.

3. Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ δεν αρνήθηκαν να παρουσιάσουν έργα του κ. Ανδριόπουλου. Αυτό αποδεικνύεται και από λίστα συναυλιών µε έργα του κ. Ανδριόπουλου από τις 8/7/2004 έως τις 25/7/2008.

4. Η συνεργασία του συνθέτη µε τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ σταµατά το 2008, καθώς ο κ. Ανδριόπουλος αξίωσε υπέρογκα ποσά και απαιτήσεις χώρου για την πραγματοποίηση των συναυλιών».

Φοίβη