ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Μάλιστα η κίνηση του προέδρου της Superleague έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους ποδοσφαιριστές.

Για να έρθει όμως η μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, ο Εργοτέλης χρειάστηκε – όπως και στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, όπου βρέθηκε να χάνει δύο φορές – να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να «γυρίσει» το σκορ μετά το γκολ του Μπαλάφα στο 68′.

Η κρητική ομάδα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο αντίπαλός της είχε μείνει με 10 παίκτες από το 55′ (αποβολή του Αρίας) και με δύο γκολ σε τρία λεπτά (Λεάλ 85′ και Μπούντιμιρ 87′) «έκλεψε» τη νίκη με 2-1 από τον φλύαρο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Μπόλονι είχε σημαντικές απουσίες στο Ηράκλειο (Γκαρσία, Τσιρίλο, Φωτάκης, Αθανασιάδης), αλλά ούτε και αυτές δικαιολογούν τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχε ο Δικέφαλος του Βορρά στο πρώτο ημίχρονο και οι οποίες τελικά του κόστισαν τους βαθμούς.

Ο Εργοτέλης είχε τύχη, αλλά και πάθος.

Διεκδίκησε τη νίκη μέχρι το τέλος και τελικά την πήρε, φτάνοντας έτσι στους 4 βαθμούς στα δύο πρώτα παιχνίδια της σεζόν…

Ο Νίκος Καραγεωργίου χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη» το 2-1 επί του ΠΑΟΚ. Οπως είπε, «πετύχαμε μία νίκη επί ενός πολύ μεγάλου αντιπάλου. Αυτό δείχνει και πάθος και δύναμη. Παίξαμε όπως έπρεπε για αυτή τη μεγάλη νίκη.

Προχωράμε στο επόμενο παιχνίδι. Εχουμε έναν γολγοθά μπροστά μας. Θέλουμε ύστερα από αυτόν τον γολγοθά να είμαστε καλά αγωνιστικά».

Για την εικόνα του Εργοτέλη είπε πως «με τον ΠΑΟΚ παίζαμε. Με ποιον παίζαμε; Πιστέψαμε ότι θα κερδίσουμε τον αντίπαλο ακόμα και όταν ήμασταν πίσω με 1-0. Ηταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι, όπως είναι όλα με τον ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Αυτή τη φορά στη λεπτομέρεια κερδίσαμε εμείς».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Λάζλο Μπόλονι ήταν αιχμηρός απέναντι στους παίκτες του. Οπως είπε, «είχαμε αργό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες μας ευκαιρίες.

Οταν δεν σκοράρεις τέτοιες ευκαιρίες χάνεις τη διάθεσή σου. Δεν μπορέσαμε να δείξουμε πράγματα που ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει. Το χάσαμε γιατί δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Οταν έπρεπε να σκοράρουμε δεν το κάναμε. Και ο ενθουσιασμός μας δεν ήταν αρκετός για να κερδίσουμε».

Ο Μάριο Μπούντιμιρ με δικό του γκολ στο 87′ χάρισε τη μεγάλη νίκη στον Εργοτέλη επί του ΠΑΟΚ (2-1). Οπως δήλωσε μετά το παιχνίδι, «ήταν ένα ματς που έγινε με πολλή ζέστη. Δείξαμε ότι με μεγάλη προσπάθεια μπορούμε να κερδίσουμε όλες τις ομάδες στην Ελλάδα! Δεν πήγαμε τόσο δυνατά στις μονομαχίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο είχαμε καλύτερη εικόνα. Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη και συνεχίζουμε».