Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να υποψιαστεί η Σιμόνα Σουμασάρ ότι κάτι δεν πάει καλά με τον νέο της σύντροφο: ισχυριζόταν πως ήταν αστυνομικός, αλλά ποτέ δεν πήγαινε στη δουλειά – εκτός από την εμμονή του με τηλεοπτικές αστυνομικές σειρές. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν μπορούσε να πάει το μυαλό της πως εξαιτίας του θα περνούσε επτά μήνες στη φυλακή για αδικήματα που ουδέποτε έπραξε.

Επειτα από περίπου έναν χρόνο συμβίωσης στο διαμέρισμά της, στη Νέα Υόρκη, η 36χρονη Ινδή έβαλε τέλος στη σχέση της με τον Τζέρι Ραμρατάν. Εκείνος δεν μπόρεσε ποτέ να αποδεχθεί τον χωρισμό. Στις 8 Μαρτίου 2009, της έστησε ενέδρα σε μια γωνία, τη φίμωσε και τη βίασε. Η Σουμασάρ κατέθεσε μήνυση εις βάρος του, ο Ραμρατάν συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Πολύ σύντομα όμως επανήλθε για να πάρει την εκδίκησή του. Με παρακαταθήκη τις αστυνομικές του γνώσεις, από την εποχή που διατελούσε πληροφοριοδότης των αμερικανικών αρχών, σχεδίασε αυτό που οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης χαρακτήρισαν ως την τελειότερη δολοπλοκία που έχουν αντιμετωπίσει έως σήμερα.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι τής Σουμασάρ μέσα στη νύχτα. Προτού προλάβει να αντιδράσει, τής πέρασαν χειροπέδες. Η νεαρή γυναίκα, που εργαζόταν ως αναλύτρια στη Morgan Stanley, θέση την οποία εγκατέλειψε για να ανοίξει το δικό της εστιατόριο, δεν είχε ιδέα για το τι μπορούσε να έχει συμβεί. Ξαφνικά τής συμπεριφέρονταν σαν τον χειρότερο εγκληματία και τη βάραιναν τρεις ένοπλες ληστείες. Εκείνη ήξερε ποιος κρυβόταν πίσω από όλο αυτό. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω όμως.

Ο Ραμρατάν προετοιμαζόταν από καιρό: είχε φροντίσει να προπονήσει τα υποτιθέμενα θύματα αφενός περνώντας συχνά έξω από το σπίτι της Σουμασάρ ούτως ώστε να μπορούν να περιγράψουν λεπτομερώς το τζιπ της και αφετέρου δείχνοντας τακτικά τη φωτογραφία της προκειμένου να την «αναγνωρίσουν» ανάμεσα στους υπόπτους.

Τον Σεπτέμβριο του 2009, το σχέδιό του μπαίνει στην τελική ευθεία. Ενας παράνομος μετανάστης από το Τρινιδάδ καταθέτει στην αστυνομία ότι Ινδή, μεταμφιεσμένη σε αστυνομικό, τού πέρασε χειροπέδες και τού έκλεψε 500 ευρώ. Οπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία, ο Ραμρατάν τον είχε δελεάσει να δώσει ψευδή κατάθεση με την υπόσχεση ότι θα του εξασφαλίσει βίζα. Δύο ακόμη ψευδείς καταθέσεις και «ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία» ήταν υπεραρκετά για να την οδηγήσουν στη φυλακή.

Για καλή της τύχη, τον Δεκέμβριο του 2010 κάποιος καταθέτει στην αστυνομία εναντίον του Ραμρατάν και οι Αρχές φτάνουν επιτέλους στην άκρη του νήματος. Σήμερα, η Σουμασάρ προσπαθεί να οργανώσει τη ζωή της και να ξανακερδίσει τον χρόνο που έχασε μακριά από τη 12χρονη κόρη της. Συχνά – πυκνά ελέγχει από την ιστοσελίδα των φυλακών αν ο Ραμρατάν έχει αφεθεί ελεύθερος ή αν έχει δραπετεύσει. Και φροντίζει να πληρώνει πάντα με πιστωτική κάρτα, σε περίπτωση που της χρειαστεί άλλοθι.