Φραστική επίθεση από διαδηλωτές δέχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε ορφανοτροφείο της Θεσσαλονίκης, ενώ από την πίσω πόρτα του ιδρύματος φυγαδεύτηκαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Περίπου πενήντα άτομα που αποσπάστηκαν από την πορεία των «Αγανακτισμένων», συγκεντρώθηκαν στην κεντρική είσοδο του Παπάφειου Ορφανοτροφείου και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, των πολιτικών και της τρόικας, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Λοβέρδου με εκπροσώπους του ιδρύματος. Στη συνάντηση, όπου συζητήθηκαν θέματα όπως η χρηματοδότηση του ιδρύματος από το υπουργείο, συμμετείχαν μεταξύ των άλλων ο κ. Ανθιμος (με την ιδιότητα του προέδρου της διοίκησης του Παπάφειου Ορφανοτροφείου), ο κ. Μπουτάρης και ο αποπεμφθείς περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Κατά την αποχώρηση του μητροπολίτη, περίπου πενήντα άτομα που είχαν αποκλείσει την είσοδο τον αποδοκίμασαν έντονα, ενώ εγκλώβισαν το αυτοκίνητό του αναγκάζοντάς τον να επιβιβαστεί σε ταξί και να φύγει εσπευσμένα από την περιοχή. Την ίδια ώρα υπάλληλοι του ιδρύματος φυγάδευσαν τον κ. Λοβέρδο και τους λοιπούς προσκεκλημένους από άλλη έξοδο του ορφανοτροφείου, ενώ στην περιοχή έφθασε διμοιρία των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Τελικά, η ομάδα των «Αγανακτισμένων» διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον οδικό κόμβο όπου βρίσκεται το ορφανοτροφείο για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε χωρίς να επέμβει η Αστυνομία.

Στο μεταξύ, χθες νωρίς το πρωί περίπου 500 μέλη του ΠΑΜΕ απέκλεισαν για περίπου τρεις ώρες τις οδικές εισόδους της βιομηχανικής περιοχής Σίνδου.

Εξαιτίας του αποκλεισμού σχηματίστηκαν ουρές από οχήματα και ταλαιπωρήθηκαν εργαζόμενοι, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, αλλά και σπουδαστές των ΤΕΙ που έφθασαν με καθυστέρηση στις βιομηχανίες και τη σχολή.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες έγιναν σε κεντρικές πλατείες πολλών πρωτευουσών νομών, όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Μυτιλήνη, η Λάρισα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έχει προγραμματισθεί να γίνουν και σήμερα.