Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται από χθες, πολιτικά και ιδεολογικά, για την αντιµετώπιση της κρίσης ο Αντώνης Σαµαράς και ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος. Η διαφωνία τους που σιγόβραζε εδώ και πολύ καιρό για το θέµα της «εθνικής συνεννόησης», εκδηλώνεται τώρα που ο κόµπος έφθασε στο χτένι, οι εξελίξεις που δροµολογούνται είναι ραγδαίες και ο καθένας τοποθετ είται για την επόµενη µέρα.

Ο αντιπρόεδρος του κόµµατος γνωστοποίησε λεπτοµερώς τις θέσεις του στον Αντώνη Σαµαρά πριν από την κρίσιµη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Πέµπτης στη Συγγρού. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι µετά τη συνοµιλία που είχαν οι δυο άνδρες ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος έδωσε και σηµείωµα στον πρόεδρο µε τις θέσεις του. Αυτό ωστόσο διαψεύδεται από τους συνεργάτες του αντιπροέδρου οι οποίοι λένε πως όλα ειπώθηκαν προφορικά σε καλό κλίµα – άλλωστε οι απόψεις του αντιπροέδρου είναι πασίγνωστες και καταγεγραµµένες. Στη σύσκεψη πάντως δεν εκλήθησαν οι δύο αντιπρόεδροι του κόµµατος. Ούτε ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος ούτε ο Σταύρος Δήµας ήταν εκεί. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πήρε τις τελικές του αποφάσεις για τη στάση που τήρησε χθες στο καθοριστικό για την πορεία της χώρας Συµβούλιο Πολιτικών Αρχηγών µε τους στενούς του συνεργάτες. «Ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης όπως και ο Πρωθυπουργός απέφυγαν να συγκαλέσουν τα θεσµικά όργανα πριν από την κρίσιµη σύσκεψη. Συνοµιλούσαν µε εκείνους που θεωρούν δικούς τους ανθρώπους», έλεγε χθες βουλευτής που συνοµιλεί συχνά µε τον Δηµήτρη Αβραµόπουλο, ωστόσο ο αντιπρόεδρος του κόµµατος απέφυγε να αποκαλύψει δηµοσίως τη γνωστή σε όλους ενόχλησή του. Οι συνεργάτες περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι «οι θέσεις του αντιπρόεδρου είναι γνωστές».

Η διαφωνία του αντιπροέδρου του κόµµατος δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Με συνεντεύξεις, παρεµβάσεις και δηλώσεις του το τελευταίο διάστηµα επισηµαίνει την ανάγκη για εθνική συνεννόηση. «ΟΔηµή τρης Αβραµόπουλοςδεν σηκώνει τώρα σηµαία ευκαιρίας, αυτή είναι εδώ και µια 10ετία η στάση του για τα πράγµατα. Πρινακόµη η χώρα φτάσει στην κατάσταση πουείναι σήµερα επισήµαινε την ανάγκη ότι πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος για την επίλυση µε συναίνεση όλων των καυτών προβληµάτων», λένε τακτικοί συνοµιλητές του αντιπροέδρου.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος δεν εκλήθησαν οι δύο αντιπρόεδροι του κόµµατος

Θα µείνει µεταξύ τους


οσοι γνωρίζουν καλά τον Δηµήτρη αβραµόπουλο και συνοµιλούν µαζί του, επισηµαίνουν ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να δηµιουργήσει εσωκοµµατικό πρόβληµα στον αντώνη Σαµαρά ούτε να εκφράσει δηµόσια διαφωνία.

«Το κόµµα πρέπει να πορευθεί ενωµένο ώστε να είναι χρήσιµο για τόπο. αλλωστε οι κρίσιµες αποφάσεις είναι αρµοδιότητα του προέδρου», λένε συνοµιλητές του αντιπροέδρου