Τίτλους τέλους στην παρουσία του Πανσερραϊκού στη Superleague έβαλε χτες ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος µε πέναλτι του Ροζάριο (19’) πήρε την πολύτιµη νίκη και τεράστια βαθµολογική ανάσα.


Η κίνηση τουΠαύλου ∆ερµιτζάκη να αφήσει στονπάγκο τον (µοιραίο την περασµένηαγωνιστική) Ματίας Ντεγκρά αποδείχθηκε σοφή. Αφού ο αντικαταστάτης του Νίκος Αναστασόπουλος απέκρουσε το χτύπηµα πέναλτι του Λεοζίνιο στο 74’.

Το παιχνίδι ήταν µέτριο ποιοτικά, µε το άγχοςνα κυριαρχεί στην προσπάθεια και των δύο οµάδων που «καίγονταν» για τους βαθµούς.Η οµάδα της Τρίπολης ήταν καλύτερη στα σηµεία και γεύθηκε τη χαρά της νίκης ύστερα από επτά αγωνιστικές. Τώρα, έχοντας 25πόντους στον βαθµολογικό πίνακα της Superleague µπορεί να ατενίζει µε περισσότερη αισιοδοξία την παραµονή τηςστην κατηγορία. Στόχος που µπορεί να είναι δύσκολος,δεν είναι όµως ακατόρθωτος.

«Γνωρίζαµε ότι τοπαιχνίδι είναι δύσκολο. Σε αυτήν τη φάση που είναι το πρωτάθληµα οι δύο οµάδες είχαν τους ίδιους στόχους, την παραµονή» είπε ο τεχνικός του Αστέρα Παύλος ∆ερµιτζάκης. Και πρόσθεσε: «Προετοιµαστήκαµε κατάλληλα όλη την εβδοµάδα και ανταποκριθήκαµε στις απαιτήσειςτου παιχνιδιού. Είχαµεκαλή τακτική τόσο στην άµυνα όσο και στην επίθεση. ∆εν έχει κριθεί ακόµη τίποτε».

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι στο 24’, όταν ο Ροτζέριο συνεργάσθηκε υπέροχα µε τον Αρσενίεβιτς, όµως το πλασέ του τελευταίου βρήκε πρώτα στον Φερνάντεζ καιστη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι λιγοστοί οπαδοί του Πανσερραϊκού (δεν ξεπέρασαν τους 700) που βρέθηκαν στο γήπεδο τα είχαν από την αρχή του αγώνα µε τον (απόντα) Πέτρο Θεοδωρίδη. Μάλιστα είχαν αναρτήσει πανό, στο οποίο έγραφαν:

«Η οµάδα είναι ιδέα, όχι µαγαζί κανενός. Ο δρόµος σου και ο δρόµος µας δεν πάνε µαζί».

Ο προπονητήςτων Σερρών Μόµτσιλο Βούκοτιτς επισήµανε το πρόβληµα που αντιµετωπίζει η οµάδα του στο γκολ. Είπε: «Περίµενα καλύτερη εµφάνιση και τους τρεις βαθµούς της νίκης. ∆υστυχώς δεν καταφέραµε τίποτα. Μας λείπει ο παίκτης που µπορεί να πετύχει το γκολ. ∆εν µπορούµε να σκοράρουµε. Προσπάθησα να αλλάξω κάποια πράγµατα αλλά είναι δύσκολο».