Νίκη (2-0) που τον έφερε σε τροχιά πλέι οφ πέτυχε χθες ο Ολυµπιακός Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο κόντρα στον Ατρόµητο.


Οι δύο οµάδες, οι οποίες θα τεθούν αντιµέτωπες τον Μάρτιο στο πλαίσιο της ηµιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος,παρουσιάσθηκαν µε σηµάδια κόπωσης απότις υποχρεώσεις τους την περασµένη Πέµπτη για τον δεύτερο τη τάξει ποδοσφαιρικό θεσµό της χώρας. Το γκολ τουΜάρτιν, στις καθυστερήσεις τουπρώτου µέρος (έπειτααπό ωραία αντεπίθεση και υπέροχο γύρισµα του Μπρέσκα),αποδείχθηκε το πιο καθοριστικό σηµείο του αγώνα. Αφού«έκοψε ταπόδια» των φιλοξενουµένων, οι οποίοι µέχρι εκείνο το σηµείο του αγώνα έβλεπαν τους παίκτες του Ολυµπιακού να έχουν την πρωτοβουλία τωνκινήσεων, χωρίς όµως να µπορούν να δηµιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Μιχαηλίδη.

Το καλό για τουςπαίκτες του Βόλου (κακό γι’ αυτούς του Ατροµήτου) ολοκληρώθηκε στο 52’, όταν ο Ντολεζάιπέτυχε το2-0. Ο Γιώργος ∆ώνης είχε περάσει µε την έναρξη του β’ ηµιχρόνου τον Ιτάνζ στη θέση του Μιχαηλίδη, όµως η κίνησή του αυτή δεν µπόρεσε να αποτρέψει το δεύτερο τέρµα εις βάρος του Ατροµήτου. Το παιχνίδιστο Πανθεσσαλικό Στάδιο ήτανµέτριο ποιοτικά. Ο Ολυµπιακός Βόλου διατήρησε την πρωτοβουλίατων κινήσεων στο πρώτο µέρος, όµως οι παίκτες τουδεν µπορούσαν να φθάσουν µε αξιώσεις στην εστία των Περιστεριωτών. Στην επανάληψη, και µετά το γκολ του Ντολεζάι, οι φιλοξενούµενοι πήραν τα ηνία του αγώνα κυριαρχώντας στη µεσαία γραµµή τουγηπέδου. Οµως ήτανελάχιστες οιφορές που έφθασαν µε αξιώσεις στην εστία του Γιακούποβις και, όσες φορές χρειάσθηκε, ο τερµατοφύλακας τουΒόλου ξεδίπλωσε τα σπουδαίαπροσόντα του.

Από το 55’ και µετά, µε αλλαγές στο σχήµα καιτους παίκτες, ο Σάκης Τσιώλης διαχειρίσθηκε µε τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι, δίνοντας από τον πάγκο στην οµάδα του τις λύσεις πουχρειαζόταν προκειµένου να φθάσει στη σπουδαία νίκη. Και µια από τις βασικές επιλογές του έλληνα τεχνικού που «οδήγησαν» την οµάδα του στη νίκη ήταν να κλείσει τους διαδρόµους προς την περιοχή τηςοµάδας τουκαι ακόµη να περιορίσει στο ελάχιστο τις δυνατότητες αντεπίθεσης τουεξαιρετικά επικίνδυνου Καµαρά.

Οι φιλοξενούµενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι µε 10 παίκτες, αφού στο 83’ αποβλήθηκε µε (απευθείας) κόκκινη κάρτα ο Ολιβέιρα.

Ο Ατρόµητοςδιαµαρτύρεται για γκολ τουΚαραλή στο 12’ που δεν µέτρησε, ύστερα από υπόδειξη του επόπτη Μαγιάννη για οφ σάιντ.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές που µέσα σε τρεις ηµέρες πέτυχαν δύο πολύ σηµαντικά πράγµατα, την πρόκριση στους 4 του Κυπέλλου και τη δίκαιη νίκη επί τουΑτροµήτουπου µας έφερε πολύ ψηλά στη βαθµολογία», είπε ο Σάκης Τσιώλης και πρόσθεσε:«Είχαµε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο µέρος. Πετύχαµε δύο γκολ σε καθοριστικάσηµεία καιδιαχειριστήκαµε καλύτερα το παιχνίδι. Οι τρεις βαθµοί µάς κάνουν να αισθανόµαστε πιο σίγουροι στην προσπάθεια της παραµονής».

Ο Γιώργος ∆ώνης τόνισε: «Νοµίζω ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι, µεταξύδύο ισάξιωνοµάδων. Σε κρίσιµα σηµεία ο Ολυµπιακός πέτυχε δύο τέρµατα, πήρε προβάδισµα και σηµείωσε µια δίκαιη νίκη. Το τέρµα που πετύχαµε µε τον Καραλή ενηµερώθηκα ότι ήταν οριακό και έπρεπε να µετρήσει. Αλλά ο συγκεκριµένος διαιτητής κάτι ανάλογο µας έκανε και πέρσι στο Καραϊσκάκη».