Ο Νταβίντ Φουστέρ ξαναχτύπησε! Οπως στο προηγούµενο εκτός έδρας παιχνίδι µε τον Αστέρα Τρίπολης, έτσι και χθες στο κατάµεστο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο ισπανός µεσοεπιθετικός σηµείωσε γκολ.


Ετσι, ο πρωτοπόρος Ολυµπιακός νίκησε µε 1-0 τον Ολυµπιακό Βόλου και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των 7 βαθµών από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ράφικ Τζιµπούρ έκανε χθες ντεµπούτο στον Ολυµπιακό (οι φιλοξενούµενοι αγωνίστηκαν µε τις µπλε εµφανίσεις) και οι Βολιώτες µε τις ερυθρόλευκες. Ο Γαλλοαλγερινός λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ σε δύοπεριπτώσεις.

Ο Ολυµπιακός κατόρθωσε µε οργανωµένη επιθετική προσπάθεια να φθάσει στο νικητήτριο γκολ στο 19’. Ο Φουστέρ τροφοδότησε τον Ριέρα, ο οποίος µπήκε µέσα στην περιοχή απέφυγε τον Σέλεσι και την κατάλληλη στιγµή γύρισε στον Φουστέρ. Ο ισπανός µε ευθύβολο σουτ έστειλε την µπάλα στα δίχτυα: 0-1.

Οι µπλε είχαν τονέλεγχο του αγώνα, µπήκαν µε πάθοςκαι αποφασιστικότητα για να πάρουν το τρίποντο. Εκλεισαν τον Ολυµπιακό Βόλου στην περιοχή του. Η οµάδα του Σάκη Τσιώλη ακολούθησε το σύστηµα 4-1-4-1, έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Σολάκη. Ο επιθετικός της βολιώτικης οµάδας ήταν καλά µπλοκαρισµένος από τους Α. Παπαδόπουλο, Μέλµπεργκ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κρατήσουν µακριά από την εστία τουςτα ατούτου Ολυµπιακού. Το γρήγορο γκολ του Φουστέρ άλλαξε τα σχέδια στον Σάκη Τσιώλη. Ο τεχνικόςτου Ολυµπιακού Βόλου άλλαξε την αγωνιστική διάταξη στο β’ ηµίχρονο µε την είσοδο δεύτερου επιθετικού. Ο Μαρτίν αγωνίστηκε δίπλα στον Σολάκη.

Στο α’ ηµίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές προσπάθειες µε τον δραστήριο Μπρέσκα. Στο 10’ ο Σλοβάκος επιθετικός δεν µπόρεσε να πιάσει γεµάτο σουτ προ του Πάρντο και ο τερµατοφύλακας του Ολυµπιακού µπλόκαρε την µπάλα. Στο 38’ ο Μπρέσκα έπιασε κεφαλιά για να µπλοκάρει την µπάλα ο ισπανός γκολκίπερ. Στο 44’ ο Σολάκης πρόλαβε µε κεφαλιά τον γκολκίπερ του Ολυµπιακού, αλλά η µπάλα πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι διαµαρτυρήθηκαν δικαιολογηµένα για τη φάση του 35’, όταν ο Τοροσίδης τράβηξε µέσα στην περιοχή τον Σολάκη. Ο διαιτητής Καλόπουλος δεν είδε την παράβαση.

Οι φιλοξενούµενοι απείλησαν την εστία του Γιακούποβιτς στο 13’, όταν σε φάουλ του Ιµπαγάσα, ο Μιραλάς έπιασε απευθείας σουτ µε το αριστερό για να περάσει η µπάλα άουτ.

Στο β’ ηµίχρονο, ο Τσιώλης µε την είσοδο των Μαρτίν (46’), Ακόστα (59’), Μητρόπουλου (71’) θέλησε να βοηθήσει την οµάδα του κυρίως στην επίθεση. Ο Ολυµπιακός Βόλου είχε µόνο µία αξιόλογη επίσκεψη στην εστία του Πάρντο. Πρωταγωνιστής πάλι ο Μπρέσκα. Ο σλοβάκος επιθετικός απέφυγε τον Μπράβο, σουτάρισε µε δύναµη, όµως δεν βρήκε στόχο (65’).

Η οµάδα του Βαλβέρδε έχασε κλασικές ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Ο Τζιµπούρ πήρε τη θέση του Πάντελιτς στο 61’. Ο σέρβος φορ δεν µπόρεσε να διακριθεί αυτή τη φορά, καθώς ήταν καλά µαρκαρισµένος από τους στόπερ Τοµάς, Ντολεζάι.

Ο γαλλοαλγερινός επιθετικός ήθελε να κάνει ντεµπούτο µε γκολ, όµως ο Γιακούποβιτς τού στέρησε τη χαρά στο 80’(εξουδετέρωσε το σουτ εξ επαφής). Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Φουστέρ στο 58’. Σε κάθετη πάσα του Μιραλάς, ο Ισπανός βρέθηκε σε θέση βολής, όµως η µπάλα έφυγε άουτ ύστερα από το ψηλοκρεµαστό σουτ που επιχείρησε. Ο διαιτητής Καλόπουλος σε µερικές περιπτώσεις χαρίστηκε (δεν έδειξε κάρτες) σε παίκτες των δύο οµάδων. Στη φάση του 35’ δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ολυµπιακού Βόλου.

ΦΩΝΕΣ

Διαµαρτύρεται ο Ολυµπιακός Βόλου για πέναλτι που δεν του δόθηκε στο 35’

Θα ήθελα την Τούµπα γεµάτη κόσµο!


ο ΕΡΝΕςτο ΒΑΛΒΕΡΔΕ έπλεξε το εγκώµιο του Τζιµπούρ και υποστήριξε ότι καλύτερα η Τούµπα να ήταν γεµάτη στον αγώνα ρεβάνς του Κυπέλλου:

«Ηταν πάρα πολύ σηµαντική η νίκη. Είχαµε πολλές χαµένες ευκαιρίες προς το τέλος. Κερδίζουµε τα παιχνίδια µε 1-0, ενώ έχουµε πολλές ευκαιρίες για µεγαλύτερο σκορ. Ο αντίπαλός µας δεν έκανε καθαρές φάσεις, δεν µας πίεσε πολύ. Ο Ολυµπιακός Βόλου έκανε σε άλλα παιχνίδια πολλές ευκαιρίες. Πρόκειται για µία οµάδα µε ψυχή που ανεβαίνει στην επίθεση. Στη φάση του γκολ υπήρχε αντίπαλός µας στο τερέν, οι ποδοσφαιριστές µας όµως δεν το είχαν αντιληφθεί.

Εγώ πάντως δεν είµαι σύµφωνος να πετούν την µπάλα έξω οι παίκτες αν δεν το έχει αποφασίσει ο διαιτητής. Εκείνος αποφασίζει τη διακοπή. Στο τέλος αυτό που θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές για να αποφύγουν µία αντεπίθεση θα είναι να πέφτουν στο έδαφος. Ο Τζιµπούρ µάς δίνει κάτι το διαφορετικό από αυτό που έχουµε. Είναι ένας παίκτης γρήγορος, έξυπνος και πολύ ικανός. Πρέπει να συνηθίσει λίγο το στυλ παι χνιδιού που παίζουµε εµείς, τόσο επιθετικά όσο και αµυντικά, αλλά σίγουρα µπορεί να µας βοηθήσει. Οι εκτός έδρας νίκες επί των Αστέρα και Ολυµπιακού Βόλου µάς φέρνουν πιο κοντά στον τίτλο. ∆εν µου αρέσει να παίζω σε άδειες εξέδρες. Τα παιχνίδια κεκλεισµένων των θυρών είναι παράξενα. Θα προτιµούσα να ήταν γεµάτη η Τούµπα. Αγωνιστικά είναι δύσκολο το παιχνίδι. Θα πάµε εκεί για να κερδίσουµε». ΑΠΡΟΣΕΚΤΟΙ

Ο τεχνικός του Ολυµπιακού Βόλου Σάκης Τσιώληςδήλωσε:

«Εγινε ένα παιχνίδι όπου θέλαµε πραγµατικά να πάρουµε θετικό αποτέλεσµα για να συνεχιστεί και µετά το µατς η γιορτή που είχε στηθεί από πριν. ∆ηµιουργήσαµε δύο µε τρεις καλές φάσεις στην αρχή του αγώνα. Αν ήµασταν περισσότερο προσεκτικοί ή κάναµε πρώτοι το γκολ θα µπορούσαµε να ελέγξουµε και τον ρυθµό και τον χώρο του παιχνιδιού. Σε µία φάση πληρώσαµε την απουσία του Αλβαρες. Εκµεταλλεύτηκε τον χώρο ο Φουστέρ, που τον φύλαγε ο Αλβαρες, έγινε το 0-1 και το παιχνίδι µετά ήταν εις βάρος µας. Στο δεύτερο ηµίχρονο προσπαθήσαµε µε δεύτερο επιθετικό και από τα πλάγια να φτάσουµε στην ισοφάριση, αλλά δεν τα καταφέραµε. Οσον αφορά τον Νέµεθ, του λείπει ο ρυθµός από τα παιχνίδια. ∆εν είναι στην καλύτερή του κατάσταση».

Πρώτος µε ρεκόρ στα γήπεδα της επαρχίας!


Πρώτος µερεκόρστην επαρχία είναι ο Ολυµπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι Ερυθρόλευκοι σηµείωσαν οκτώ νίκες σε ισάριθµα µατς στην επαρχία και συνεχίζουν ακάθεκτοι για την κατάκτηση του 38ου τίτλου τους.

Μάλιστα η πειραϊκή οµάδα στα οκτώ εκτός έδραςµατς δεν δέχθηκε γκολ!

Η άµυνα καικατ’ επέκταση η σωστή αµυντική λειτουργία παίζει σηµαντικό ρόλοστην πορεία του Ολυµπιακού.

Είναι χαρακτηριστικόότι σε 20 παιχνίδια πρωταθλήµατος οι Ερυθρόλευκοι έχουν δεχθεί µονοψήφιο αριθµό γκολ (9). Ασφαλώς, εξίσου σηµα ντικό ρόλο παίζει καιη επίθεση: 39 γκολ.

Ο Βαλβέρδε, αναφερόµενος στο ρεκόρ της οµάδας του στην επαρχία, τόνισε: «Είµαστε µία οµάδα πολύ συµπαγής και ενωµένη την ώρα που αµυνόµαστε και αυτό µας ικανοποιεί. Αµυντικά είµαστε πάραπολύ καλοί. Αυτό είναι ένα από τα µυστικά για να είσαι πρώτος. Είναι πολύ σηµαντικό το γεγονός ότιδεν δεχόµαστε τέρµα. Εµείς πάντοτε προσπαθούµε να διατηρούµε το µηδέν στην άµυνά µας». Ο Νταβίντ Φουστέρ αποδεικνύεται πολύτιµο εργαλείο για τον Βαλβέρδε. Στην αρχή σχεδόν όλοι µιλούσαν απαξιωτικά για τον ισπανό µεσοεπιθετικό.

«Είναι µία από τα ίδια µε τον Οσκαρ», έλεγαν οι περισσότεροι. Ο Φουστέρ αγωνίζεται πίσω από τον σέντερ φορ και ορόλος του είναι πολυσύνθετος: Να οργανώνει το παιχνίδι, να σκοράρει, να µαρκάρειψηλά και να δίνει πάσες για γκολ στους συµπαίκτες του.

Ο 29χρονος µεσοεπιθετικός έφθασε τα επτά γκολ και είναι ο τρίτος κατά σειρά σκόρερ του Ολυµπιακού. Είναι χαρακτηριστικό ότι µε δύο δικά του γκολ σε Τρίπολη µε τον Αστέρα (0-1 µε πέναλτι) και Βόλο µε τον τοπικό Ολυµπιακό, η πειραϊκή οµάδα κατέκτησε έξιπολύτιµους βαθµούς στο κυνήγι του τίτλου. Ο Φουστέρχαρακτήρισετις εκτός έδρας νίκες πολύ σηµαντικές και υποστήριξε ότι αν συνεχιστούν οι επιτυχίες στο«Γ. Καραϊσκάκης» ο τίτλος θα πάει στον Ολυµπιακό.