Με μηχανήματα του δήμου ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, γκρέμισε το μεσημέρι τις προστατευτικές μπάρες κοντά στα διόδια της Πελασγίας, δημιουργώντας έναν παράπλευρο δρόμο έτσι ώστε οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας να έχουν ελεύθερη διάβαση χωρίς να πληρώνουν διόδια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Γκλέτσος βρέθηκε και ο ίδιος πάνω στο χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Στυλίδας για να γκρεμίσει τις παράπλευρες μπάρες.

Μάλιστα κάποιες στιγμές ανέβηκαν υψηλά οι τόνοι όταν αστυνομικοί προσπάθησαν μάταια να τον εμποδίσουν.

Ήδη η πρόσβαση έχει ανοίξει, ενώ στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας από την Φθιώτιδα και από τη Μαγνησία και εξελίσσονται διαβουλεύσεις.

Παράλληλα, συνεργεία της εταιρείας που εκμεταλλεύεται τα διόδια βρίσκονται στο σημείο για να αλλάξουν και πάλι την εθνική οδό όταν απομακρυνθούν τα μηχανήματα του δήμου της Στυλίδας.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της ανατολικής Φθιώτιδας δεν έχουν άλλο δρόμο για να μετακινηθούν εσωτερικά στο δήμο και είναι υποχρεωμένοι να περνούν από τα διόδια.

Στους κατοίκους της περιοχής έχουν δοθεί κάρτες ελεύθερης διέλευσης μόνο από τα διόδια της Πελασγίας, αλλά για ένα μικρό διάστημα είχαν ακυρωθεί.

Τα τελευταία 24ωρα, μετά από διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις, ισχύουν εκ νέου οι συγκεκριμένες άδειες.

Πάντως ο δήμαρχος της Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος δηλώνει σε όλους του τόνους ότι είναι στόχος και σκοπός του «να αποκαταστήσει την απρόσκοπτη και χωρίς κόστος επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου του» και, μάλιστα, σε δηλώσεις του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επανέλθει εκ νέου στην περιοχή των διοδίων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από