Μεταγραφή της χρονιάς στην ιταλία χαρακτηρίστηκε η ένταξη του αντόνιο κασάνο στη Μίλαν. κι αυτό, διότι ο κασάνο θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσµο. Πλην όµως έχει ένα σοβαρό ελάττωµα…


Το νέο µεγάλο αστέρι του ιταλικού ποδοσφαίρου τσακώνεται µε τους προέδρους των οµάδων και, ακόµη χειρότερα, τους καθυβρίζει δηµοσίως!

Τελευταίο σοβαρό επεισόδιο, που παραλίγο να του στοιχίσει την καριέρα, ήταν µε τον πρόεδρο της Σαµπντόρια Ρικάρντο Γκαρόνε, όπου ο Κασάνο ξεπέρασε κάθε όριο. Οχι µόνον προσπάθησε να πλακώσει στο ξύλο τον Γκαρόνε (κάποιοι δηµοσιογράφοι επιµένουν ότι τον έδειρε), αλλά τον έβρισε τόσο χυδαία ώστε ο πρόεδρος ορκίστηκε να του κόψει την µπάλα και φυσικά τον καθάρισε από τη Σαµπντόρια.

Να παει στο…

Παρά τιςπροσπάθειεςπολλών και τα παρακάλια των φιλάθλων της Σαµπ να βρεθεί λύση, ώστε ο καλύτερος παίκτης της οµάδας να επιστρέψει, ο Γκαρόνε παρέµεινε αµετάπειστος: «Αυτός ο αλήτης δεν ξαναπαίζει στην οµάδαµου. Να πάει στον ∆ιάολο!».

Ελα όµως που τα πράγµατα δεν ήταν τόσο απλά. Ο Κασάνο ανήκε στηΡεάλ και έπαιζε δανεικός στη Σαµπντόρια. Για «να πάει λοιπόν στον ∆ιάολο» έπρεπε να συναινέσει και η Ρεάλ Μαδρίτης. Που σε αυτήν την περίπτωση θα έχανε πέντε εκατοµµύριαευρώ. Κι επειδή οι καιροί είναι πονηροί, βρέθηκε η Μίλαν να αγοράσει τον Κασάνο!

ΧΡΗΜΑ

Επειτα από διαπραγµατεύσεις τεσσάρων εβδοµάδων, ο Γκαρόνε για ναξεφορτωθεί τον παίκτη πουτον ξεφτίλισε σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ιταλία, δέχθηκε ναπληρώσει 1,7 εκατ. ευρώστη Ρεάλ και η Μίλαν ανέλαβε όλα τα υπόλοιπα.

Ο ετήσιος µισθός του Κασάνο θα είναι 2,8 εκατ. ευρώ και το συµβόλαιό του θα είναι τριετές. Στη Μίλαν θαµπορέσει να αγωνιστεί από τις 3Ιανουαρίου 2011και θα πάρει τη θέση του Ροναλντίνιο, ο οποίος φεύγει από τους Ροσονέρι. ∆εν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ηΜίλαν έκανε µια σπουδαία µεταγραφή, αλλά ταυτόχρονα πήρε το ρίσκο µε έναν παίκτη που είναι εντελώς απρόβλεπτος. «Φαντάζεστε να πλακώσει στα… καντήλιατον Μπερλουσκόνι;Θα γίνουµε παγκοσµίως ρεζίλι», σχολίασε συνεργάτης του πρωθυπουργού, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυµία του.

ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ

Ο Κασάνοαποκαλείταιαπό τους δηµοσιογράφους «αναρχικός του ποδοσφαίρου». Η µεταγραφή του στη Μίλαν ήταν προσωπική επιλογή του Μπερλουσκόνι, διότιοι δύο έχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά: αγαπούν τις ωραίες γυναίκες, κατά καιρούς εµπλέκονται σε σκάνδαλα, αρέσκονταισε αστεϊσµούς και µιλάνε πολύ όταν πρέπει να σωπαίνουν…

Ενα άλλο παράξενο είναι ότι ο Κασάνο από την εποχή που έπαιζε στο Μπάρι δεν έκρυψε ποτέ την αδυναµία του για την Ιντερ! Καιµόνον αυτό είναι αρκετό για να τον βλέπουν οι τιφόζι της Μίλαν µε καχυποψία, γεγονόςπου µπορείνα περιπλέξει ταπράγµατα στο µέλλον.

Ως χαρακτήρας, ο Κασάνο είναι µοναχικός, µε ελάχιστους φίλους. Παρά τογεγονός ότι του αρέσουν τα καλαµπούρια, µε τους συµπαίκτες τουδεν βγαίνει σχεδόνποτέ για διασκέδαση ή φαγητό.

Η ΑΠΟΡΙΑ

Πριν από το επεισόδιο µε τον Γκαρόνε, οΚασάνο ήταντο αγαπηµένοπαιδί του προέδρου. Ολοι έλεγαν ότι στη Γένοβα το κακόπαιδί έγινε κύριος, αλλά ξαφνικά ο Αντόνιο τα τίναξε όλα στον αέρα. Τι θα γίνει στο Μιλάνο, ουδείς µπορεί να προβλέψει. Θα βάλει ή δεν θα βάλει µυαλό ο Κασάνο; Ιδού η απορία, όπως θα έλεγε και ο Σαίξπηρ…

ΤΡΕΜΟΥΝ

«Φαντάζεστε να πλακώσει στα… καντήλια τον Μπερλουσκόνι;

Θα γίνουµε παγκοσµίως ρεζίλι», σχολίασε συνεργάτης του πρωθυπουργού

ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

«πλακώνεται» µε τους διαιτητές, βρίζει τους προέδρους των οµάδων όπου αγωνίζεται αλλά κανείς δεν µπορεί να αµφισβητήσει το τεράστιο ταλέντο του

Η ΚΑΡΙΈΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΑΝΟ


1999-2001 Μπάρι

6 γκολ, 48 συµµετοχές.

Γίνεται γνωστός σε όλη τη χώρα για ένα εκπληκτικό γκολ εις βάρος της Ιντερ. Πέρασε µε τακουνάκι την µπάλα πάνω από το κεφάλι δύο αµυντικών και σκόραρε πριν η σφαίρα πέσει στο έδαφος! Ηταν µόλις 17 ετών…

2001-2006 Ρόµα

39 γκολ, 118 συµµετοχές.

Εκτοξεύεται δίπλα στον Τότι και κάνει τρελά πράγµατα. Πέρα από το γεγονός ότι «κρύβει την µπάλα», συχνά παίρνει στο κυνήγι τους διαιτητές, κάνοντας άσεµνες χειρονοµίες. Αποβάλλεται και τιµωρείται συχνά.

2006-2007 Ρεάλ

2 γκολ, 19 συµµετοχές.

Η µεγάλη αποτυχία. Ολα πάνε στραβά από την αρχή. ∆εν µπορεί να εγκλιµατιστεί στη Μαδρίτη, τσακώνεται µε τους συµπαίκτες του και, όταν έρχεται ο Καπέλο στην οµάδα, όλα τελειώνουν, αφού τίθεται οριστικά στο περιθώριο.

2007-2010 Σαµπντόρια

35 γκολ, 96 συµµετοχές.

Ερωτας και οργή. Επανέρχεται δριµύτερος και γίνεται το πρώτο αστέρι της οµάδας. Κάθε Κυριακή γίνεται σόου στο Μαράσι, το γήπεδο της Σαµπ. Ολοι µιλάνε για αναγέννηση του µεγάλου ταλέντου. Ωσπου, στα καλά καθούµενα πλακώνεται µε τον πρόεδρο, ο οποίος τον υπεραγαπούσε.

ΑΡΙΘΜΟΙ


80

Τα γκολ του Κασάνο σε 262 παιχνίδια στη SERIE Α, µε την Μπάρι, τη Ρόµα και τη Σαµπντόρια.

12

Οι συµµετοχές του φέτος µε τη Σαµπ και 4 τα γκολ. Αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης της οµάδας του, µέχρι που τσακώθηκε µε τον πρόεδρο.