Με την «αύρα» της σπουδαίας του νίκης επί του Παναθηναϊκού και µε το αίσθηµα της ανωτερότητάς του ως οµάδας, έχοντας στην ενδεκάδα του και τον Σολάκη που γνωρίζει άριστα πώς να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που του δίνονται, ο Ολυµπιακός Βόλου ξεπέρασε εύκολα το εµπόδιο του Πανσερραϊκού µε 2-0 και προκρίθηκε στις «8» του Κυπέλλου. Από την πλευρά της, η οµάδα των Σερρών παρατάχθηκε µε πολλούς αναπληρωµατικούς και έδειξε από την αρχή ότι το µόνο που την ενδιαφέρει τη φετινή περίοδο είναι η παραµονή της στη Σούπερ Λίγκα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον αγώναχάνοντας δύο µεγάλες ευκαιρίες στο 5’ µε τον Μαρτίν και στο 12’ µε τον Σολάκη. Με την πάροδο τουχρόνου οι φιλοξενούµενοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι, χωρίς όµως να καταφέρουν να δηµιουργήσουν ούτε µια καλή επιθετική προσπάθεια.

Οι αλλαγές του Σάκη Τσιώλη στο δεύτερο ηµίχρονο,που πέρασε στον αγωνιστικό χώροτους Μπρέσκα και Καπετάνο αντί των Σκάρου και Ρόκα, βελτίωσαν την αγωνιστική εικόνα του Ολυµπιακού Βόλου, ο οποίος άσκησε ασφυκτική πίεση στην εστία του Πανσερραϊκού, µε αποτέλεσµα να ανοίξει το σκορ (1-0) στο 54’ µε κεφαλιά του Σολάκη µετά από σέντρα του Ούµπιντες. Λίγο αργότερα, στο 63’ από εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου και κεφαλιά πάσα του Τοµάς πάλι ο Σολάκης, ανενόχλητος µέσα στην περιοχή, έκανε το 2-0, βάζοντας τέλος στις όποιες βλέψεις είχε ο Πανσερραϊκός για να διεκδικήσει την ανατροπή του σκορ και φυσικά την πρόκριση. Πριν το δεύτερο γκολ (58’)οι γηπεδούχοι είχαν µεγάλη διπλή ευκαιρία µε τον Ψυχογιό και τον Σολάκη. Ο Ολυµπιακός Βόλου ολοκλήρωσε το παιχνίδι µε δέκαπαίκτες, καθώς από το 81’αποχώρησε ο τραυµατίας Ούµπιντες και ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές.

Αδιάφορη η διαιτησίατου Γιάχου (Χίου) πουέδειξε κίτρινες κάρτες στους Αλβάρες,Σολάκη, Μητρόπουλο, Ανάκογλου και Μουσικάκη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρόκα, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τοµάς, Σανκαρέ, Σκάρος (46’ Καπετάνος), Αλβάρες, Ρόκας (46’ Μπρέσκα), Ούµπιντες, Σολάκης, Μαρτίν (77’ Μητρόπουλος).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Βαλσαµάκης, Γαλανόπουλος, Ανάκογλου, Μουσικάκης (51’ Κάστρο), Ασλανίδης, Αµπουµπακάρι, Βοσκόπουλος, Παντελιάδης, Σουµπίνιο, Τάντιτς (46’Τριανταφύλλου), Νταλέ.