Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση του πρώτου µισού της διαδροµής στη Σούπερ Λίγκα, στις πρώτες θέσεις δεν βλέπουµε κάτι διαφορετικό, σε σχέση µε άλλες χρονιές, αφού η… διχρωµία δεν αλλάζει.


στόσο, προς την «Κάτω Λίγκα» η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Αλλοι ξεκίνησαν µε φόρα, αν και προέρχονταν από τη Β΄ Κατηγορία, όπως η Καβάλα, που αντέχει ακόµη και βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ ορισµένοι έχασαν τις δυνάµεις τους και υποχώρησαν. Κι αυτοί που είχανµείνει στη… γαλαρία επιχειρούν εδώ και µερικές αγωνιστικές εντυπωσιακή επιστροφή. Η διαφορά του τελευταίου της βαθµολογίας από τον πέµπτο (από τα όρια της… ευείναι έξι βαθµοί. Μόλις δύο νίκες δηλαδή…

Υπάρχειλοιπόναλλαγήστη Σούπερ Λίγκα καιβιώνουµε ένα διαφορετικό πρωτάθληµα µε συχνέςεναλλαγές θέσεων και έντονες συγκινήσεις; Οι δύο πρωτοπόροι είναι γεγονός ότι έχουν ήδηαρκετές απώλειες, αφού ο Παναθηναϊκός έχει στο παθητικό του µία ήττα και τρεις ισοπαλίες, ενώ ο Ολυµπιακός έχει γνωρίσει τρεις ήττες, αλλά αυτό µάλλονέχει να κάνει µε τις δικές τους «κακοτεχνίες» παρά µε τιςκαλλιγραφίες των αντιπάλων τους. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο του 2010 πανηγυρίζουµε ότανγίνονται τα εγκαίνια ενόςγηπέδου, όµως οι προπονητές εξακολουθούν να φεύγουν µε τον ίδιο εξαντλητικό ρυθµό. Κανείς δεν µπορεί να συνειδητοποιήσει ότι οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι του εξωτερικού, τους οποίους θαυµάζουµε στην τηλεόραση, δουλεύουν µε σχέδιο και προοπτική και στηρίζουν την προσπάθειά τους σε έναν προπονητή. Στην Ελλάδα, αν εξαιρέσουµε την περίπτωση του Νίκου Καραγεωργίου, που βρίσκεται για πέµπτο χρόνο στον Εργοτέλη, όλοι οι υπόλοιποι ή σχεδόν όλοι έχουν κάνει τους προπονητές σαν τους… συµβασιούχους. Γι’ αυτό και οι επιτυχίες τους είναι ευκαιριακές και δεν αντέχουν στον χρόνο. Μπορείς να χτίσεις την πολυκατοικία από τον πρώτο όροφο; ∆εν σου είναι απαραίτητα και τα θεµέλια;

ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ


Σε σταθερή πορεία ο Ηρακλής και ο «φρέσκος» Ολυµπιακός Βόλου. Ο πρώτος νίκησε τον Ολυµπιακό, ο δεύτερος την ΑΕΚ και οι δύο έχουν αρκετές ισοπαλίες και είναι οµάδες που τα παλεύουν τα µατς και εκτός έδρας. Με έλληνες προπονητές και καλούς παίκτες.

ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙ∆ΕΣ


Ο Ατρόµητος µε τη νίκη του επί του ΠΑΟΚ στην Τούµπα ελπίζει να ανοίξει τα φτερά του για κάτι καλύτερο από την παραµονή.

Κι ο Εργοτέλης αν και έχει χάσει αρκετό έδαφος µπορείνα ποντάρει στην οµοιογένειά του.

Ξεκόλλησαν από τον βυθό


Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ και η Ξάνθη ήταν οι τελευταίοι των τελευταίων, ωστόσο αρχίζουν να επανακάµπτουν. Οι Σέρρες, που επέστρεψαν στη Λίγκα, ξεκίνησαν µε τις πιο δύσκολες δοκιµασίες, αφού στα τρίαπρώτα µατς αντιµετώπισαν εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και στο γήπεδό τους τον Ολυµπιακό. Ηρθε και η τέταρτη συνεχόµενη αποτυχία στο Περιστέρι µε αντίπαλο τονΑτρόµητο, οπότε µας προέκυψαντα δηµοσιεύµατα για τοναντικαταστάτη του Ντάγκαν Κοκότοβιτς. Η πρώτη νίκη µε τη Λάρισα την πέµπτη αγωνιστική καθώς και οι επιτυχίες σε βάρος της Καβάλας, της Τρίπολης εκτός έδρας και η τελευταία επί του Αρη έδωσαν στην οµάδα αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Κι όσο για την Ξάνθη; Εδώ συνεχίζεται το… ριάλιτι, µε τους παλιούς παίκτες του συλλόγου να αναλαµβάνουν καθήκοντα προπονητή.

Ξεκίνησε µε Κεχαγιά, συνέχισε για λίγο µε Παράσχο και τώρα µε τον Νίκο Παπαδόπουλο έχει πετύχει µερικά καλά αποτελέσµατα που την έβγαλαν από το βυθό. Πόσο θα διαρκέσει όµως το δικό της µακροβούτι;

∆ιέψευσαν τις προσδοκίες


Ο ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης και η Κέρκυραέκαναν καλό ξεκίνηµα στα «πρώτα µέτρα» κι ενώ έδειξαν ότι είχαν τις ικανότητες για το κάτι παραπάνω, εντούτοις η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Κέρκυρα, πουέδωσε τα τρία πρώτα εντός έδραςµατς στην Πάτρα, πέτυχε δύο νίκες – από τις οποίες η µία ήταν σε βάρος της ΑΕΚ – και µία ισοπαλία, όµως παιχνίδι µε παιχνίδιέχανε έδαφος και ήδη έχει αλλάξει προπονητή, αφού οΜπόζινταρ Μπάντοβιτς είναι ο αντικαταστάτηςτου Μπάµπη Τεννέ, του προπονητή που ανέβασε την οµάδα στην κατηγορία. Πρωτότυπο; Οχι και τόσο. Ο Βαγγέλης Βλάχος παραµένει πάντως στην Τρίπολη, αν και η οµάδα του δεν τα καταφέρνει στο ίδιοτης το σπίτι, όπου γνωρίζει τη µιαήττα µετά την άλλη. Ο ΒαγγέληςΒλάχος έχει ως «µαξιλαράκι» ασφαλείας τα εκτός έδρας αποτελέσµατα, γενικώς ο Αστέρας είναι οµάδα του «διπλού», αφού χάνει στο γήπεδό τουκαι κερδίζει εκτός έδρας. Οταν βρει την απαραίτητηισορροπία, τότε ίσως µας δείξει κάτι διαφορετικό, αφού έχει αρχίσει να εδραιώνεται στη Σούπερ Λίγκα, όµως, ότανη τράπουλα είναι τόσο ανακαταµένη, κανείς δεν µπορεί ναξέρει αν θα έχει στο τέλος το καλό το φύλο. Αλλο είναι να στηρίζεσαι στη σωστή δουλειά και άλλο στην τύχη, έτσι δεν είναι;

Αποτυχηµένο πείραµα


ΣΤΑ ΚΑΤΩ του και ο Πανιώνιος. Το πείραµα µε τους Κιντή και Στόρε αποδείχθηκε αποτυχηµένο και τώρα τα κάστανα από τη φωτιά καλείται να τα βγάλει ένας παλιός παίκτης, ο Ακης Μάντζιος. Υπό αποχώρηση τελούσε και ο µεγαλοµέτοχος της εταιρείας Κώστας Τσακίρης µε ότι συνεπαγόταν για την ηρεµία της οµάδας.

Πληρώνει τις αλλαγές


ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ µε τη Λάρισα; Τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της θα τη βρουν τελευταία στη βαθµολογία και χωρίς προπονητή αφού ο Γιάννης Παπακώστας αποτελεί παρελθόν. Εγιναν οι µεταγραφές αλλά απουσιάζει η δουλειά του προπονητή. Οταν αλλάζει το σύστηµα και η νοοτροπία συχνά-πυκνά, τότε δύσκολα προκύπτει το σύνολο µε τη σταθερή απόδοση.