Η πιο σηµαντική απόφαση του Χιµένεθ στο µατς ήταν αυτή που πήρε στο 71ο λεπτό του ντέρµπι: Εξω ο Σκόκο!


Σε θριαµβευτή των ντέρµπι έχει εξελιχθεί ο Μανόλο Χιµένεθ!

Παρά το γεγονός ότι είναι από τους «φρέσκους» στη Σούπερ Λίγκα εντούτοις έχει επικρατήσει ήδη και του Παναθηναϊκού και του Ολυµπιακού – µάλιστα µε το ίδιο σκορ 1-0. Ο Ισπανός νίκησε τον συµπατριώτη του Ερνέστο Βαλβέρδε γιατί διαχειρίστηκε πιο σωστά το κατά αρκετά εκατοµµύρια ευρώ φθηνότερο έµψυχο δυναµικό που έχει στη διάθεσή του. Η πιο σηµαντική απόφαση του Χιµένεθ στο µατς ήταν αυτή που πήρε στο 71ο λεπτό του ντέρµπι. Εξω ο Σκόκο, παρά τον γενικό ενθουσιασµό για την ανανέωση του συµβολαίου του µε την ΑΕΚ και µέσα ο Ντιοπ για ναµπορέσει να βάλει φραγµό στις επιθετικές προσπάθειες του Ολυµπιακού. Ηεπιλογή του Μανόλο δικαιώθηκε λίγο πριν από τις καθυστερήσεις όταν ο Ντιοπ κατάφερε ό,τι δεν είχε µπορέσει στο προηγούµενο χρονικό διάστηµα ο Σκόκο, έφτιαξε τη φάση την οποία τελείωσε στα δίχτυα ο Μπλάνκο. Στην ποδοσφαιρική σκακιέρα οι κινήσεις που δυναµώνουν την άµυνα µπορούν να σε οδηγήσουν στη νίκη, δόγµα που αγνόησε ο Βαλβέρδε διεκδικώντας το µατς µέχρι το φινάλε, αν και από τη δική του άµυνα απουσίαζαν οι περισσότεροι από τους βασικούς.

Αλλο θεώρηµα που θαδιατηρήσει τον βαθµό δυσκολίας της προσπάθειας του Χιµένεθ σε υψηλό επίπεδο; Το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ δενεπιτρέπει άµυνα σταυπόλοιπα παιχνίδια αλλά απαιτεί επίθεση.

Και εδώ ο Χιµένεθ θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, χρόνο και κάποιους παίκτες µε περισσότερη ποιότητα. Μην ξεχνάµε άλλωστε ότι µεταξύ των δύο νικηφόρων ντέρµπι µεσολάβησαν οι ήττες από τον Πανιώνιο, τον ΠΑΟΚ και την Καβάλα. Οι νίκες στα ντέρµπι δίνουν πρεστίζ αλλά οι περισσότεροι βαθµοί είναι που σε κάνουν πρωταθλητή.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

Ο Χιµένεθ νίκησε τον Βαλβέρδε γιατί διαχειρίστηκε πιο σωστά το αρκετά εκατοµµύρια ευρώ φθηνότερο έµψυχο δυναµικό που έχει στη διάθεσή του

Αλλα λέει, άλλα κάνει


Ο Πάντελιτς στη φάση των καθυστερήσεων δεν είχε καθαρό µυαλό για να κάνει καλά τη δουλειά του
Το Βατόµουρο Αστοχίας µπορεί να έχει αρκετούς υποψήφιους στο στρατόπεδο του Ολυµπιακού, αλλά θα επιλέξουµε τον Μάρκο Πάντελιτς και θα εξηγήσουµε τον λόγο. Και ο Μιραλάς είχε φάση τετ α τετ, αλλάαπέτυχε να νικήσει τον Αραµπατζή, όπως δεν τα κατάφερε ούτε ο Ντουντού από τη βούλα του πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος όµως κάνει πολύ περισσότερες από µία δουλειές στη µεσαία γραµµή και µάλλον θα ήταν άδικο να εισπράξει όλη την πίκρα του µοιραίου. Το ίδιο και ο Μιραλάς, ο οποίος έχει ευστοχήσει σε αρκετές προηγούµενες φάσεις,οπότε δεν µπορείς να τον κατογορήσεις όταν χάσει και µία µονοµαχία.

Ο Πάντελιτς, αν και κέρδισε το πέναλτι, στη φάση των καθυστερήσεων (που ήταν και… αρκετές) δεν είχε καθαρό µυαλό για να κάνει καλά τη δουλειά του, παρότι διαθέτει τηνεµπειρία. Υποτίθεται ότιστις δηλώσεις του µας έχει τονίσει πως, όταν παίζει αυτός, τότε ο Ολυµπιακός θα κερδίζει, αφού έχει τον τρόπο να σκοράρει, όµως στο ΟΑΚΑ δεν το έδειξε. Για το αν µπορεί να παίξει µαζί τοδίδυµο Μιραλάς – Πάντελιτς στην επίθεση τωνΕρυθρόλευκων έχει γίνει πολλή κουβέντακαι στα δύο τελευταία µατς ο Βαλβέρδε τους ταίριαξε λόγω ειδικών συνθηκών: στο Ηράκλειο µε τον Εργοτέλη, γιατί είχε µόλις 45 λεπτά στηδιάθεσή του και ο Πάντελιτς έδωσε τη λύση, και στο ΟΑΚΑ, επειδή χάνοντας και τον Ριέραήθελε να δοκιµάσει αυτό πουδεν του αρέσει προφανώς, στην προσπάθειά του να κρατήσει την ΑΕΚ ψηλά. Ηταν το τρίτο ηµίχρονο που έπαιξαν µαζί ο Βέλγος µε τον Σέρβο και ο πρώτοςαγώνας όπου δεν σκόραρε ο Ολυµπιακός στη Σούπερ Λίγκα. Η διαδροµή του Πάντελιτς στα γήπεδα είναι πολύ σηµαντική και δεν θα τον απορρίψουµε εδώ στην Ελλάδα. Απλά, ο καλύτερος επιθετικός τις περισσότερες φορές είναι και αυτός που δεν… παίζει!

ΑΦΛΟΓΙΣΤΙΑ

Ηταν το τρίτο ηµίχρονο που έπαιξαν µαζί ο Βέλγος µε τον Σέρβο και ο πρώτος αγώνας που δεν σκόραρε ο Ολυµπιακός στη Σούπερ Λίγκα