Στιγµιότυπο από τη χθεσινή συγκέντρωση – διαµαρτυρία οπαδώνσε συνεργασία µε τον ερασιτέχνη στο γήπεδο του Πανιωνίου.Το κλίµα ήταν τεταµένο αλλά η απόφαση του Κ. Τσακίρη αργότερα να µαταιώσει τη µεταβίβαση σε ανθρώπους του Μάκη Ψωµιάδη (δεξιά) ηρέµησε τα πνεύµατα
Το µήνυµα, από την πλευρά τηςΠολιτείαςδιά µέσου του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή, ήταν σαφές, ο Κωνσταντίνος Τσακίρης το έλαβε, και χθες το βράδυ µε ένα λακωνικό SMS στο κινητό του Γεράσιµου Βεντούρη έκανε στροφή 180 µοιρών στο θέµα της µεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των µετοχών της ΠΑΕ Πανιώνιος στον Μ. Ψωµιάδη.

«Η µεταβίβαση µαταιώνεται», έγραφε το µήνυµα που έλαβε στο κινητό του ο κ. Βεντούρης. Η έντονη αντίδραση της Πολιτείας φέρεται να στάθηκε καθοριστική για την αλλαγή πλεύσης του κ. Τσακίρη. Τι µεταφέρθηκε στον µεγαλοµέτοχο των Κυανέρυθρων; Πως η αθλητική ηγεσία και ηΕπιτροπή Επαγγελµατικού Αθλητισµού στην περίπτωση που προχωρούσε η πώληση στον Μ. Ψωµιάδηθα ενεργοποιούσαν το άρθρο 69 του αθλητικού νόµου για εικονική µεταβίβαση τηςΠΑΕ και διπλοϊδιοκτησία.

Στην περίπτωση που αποδεικνυόταν πωςυπάρχει παράβαση του παραπάνω νόµου, ο Πανιώνιος θακινδύνευε µε αποβολή από το πρωτάθληµα και υποβιβασµό στη Β’ Εθνική. ΣΕΝΑΡΙΑ

Πριν από αυτέςτις εξελίξεις, η φηµολογία για το θέµα ήταν έντονη. Μάλιστα, αναφερόταν πως στην περίπτωση που ο Μ. Ψωµιάδης γινόταν αφεντικό του Πανιώνιου, την Καβάλα θα αναλάµβανε ο Γιάννης Κοµπότης. Κάτι που ο πρόεδροςτου Λεβαδειακού διέψευσε κατηγορηµατικά.

Αργά χθες το βράδυ, ο γιος του Μ. Ψωµιάδη, Χρυσόστοµος, ο οποίος είναι πρόεδρος στην Καβάλα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «κανένα µέλος της οικογένειάς του δενέχει κάνει πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ Πανιώνιος».

Η στροφή τουΚωνσταντίνου Τσακίρη στο θέµα Μ.Ψωµιάδη δεν σηµαίνεισε καµία περίπτωση πως θα συνεχίσει. Το αντίθετο. Η απόφαση της αποχώρησης είναι οριστική και αµετάκλητη. Οπως τη γνωστοποίησε και σε χθεσινή ανακοίνωση. Είναι όµως αποφασισµένος να προχωρήσει τις διαδικασίες πώλησης της ΠΑΕ µε διαφανείς διαδικασίες. Γι΄ αυτό, όπως ανακοινώθηκε, από σήµερα ξεκινάει ανοιχτός διαγωνισµός για την πώληση έως και 80% των µετοχών της ΠΑΕ. Καταληκτική ηµεροµηνία του διαγωνισµού είναι η ∆ευτέρα 29 Νοεµβρίου και τις πρώτες ηµέρες του ∆εκέµβρη ο κ. Τσακίρης θααποφασίσει για τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Χθες το βράδυ έγινε συνάντηση – συλλαλητήριο, το οποίο διοργάνωσε ο Ερασιτέχνης σε συνεργασία µε τουςφίλους της οµάδας. Στη διάρκεια τηςσυνάντησης, το κλίµα ήτανιδιαίτερα τεταµένο. Εκφράστηκαν πολλές προτάσεις, όπως να µην παραχωρηθεί το γήπεδο στην οµάδα (σε περίπτωση πώλησης της ΠΑΕ) αλλά και να µη χρησιµοποιήσει ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ το σήµα του συλλόγου που ανήκει στον Ερασιτέχνη. Μια πρώτη εκτίµηση έµπειρων νοµικών είναι πάντως πως δύσκολα µπορούν να εφαρµοσθούν. Τέλος, από την πλευρά των οπαδών του Πανιωνίου ακούστηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισµοί κατά του κ. Τσακίρη, ενώ, όταν έγινε γνωστό πως δεν πρόκειται να πωληθεί η ΠΑΕ στον Μ. Ψωµιάδη, επικράτησε πανηγυρικό κλίµα.

Αντίο από Παράσχο


ΜΕΤΑ ΤΙΣ παραιτήσεις µελών του διοικητικού συµβουλίου και τις αντιδράσεις των οπαδών, χθες ήταν η σειρά του Γιώργου Παράσχου να αποχωρήσει από την οµάδα από τον Πανιώνιο. Ο έλληνας τεχνικός ύστερα από παραµονή µόλις οκτώ ηµερών στην οµάδα της Νέας Σµύρνης, βλέποντας τις δραµατικές εξελίξεις στην οµάδα, ενηµέρωσε τους υπευθύνους της ΠΑΕ (όσους έχουν αποµείνει) ότι δεν συνεχίζει.

Χτες το βράδυ, ανακοινώθηκε πως προπονητής αναλαµβάνει ο Ακης Μάντζιος.