Το «εύκολο πρόγραµµα» του Παναθηναϊκού ξεκίνησε δύσκολα. Η Λάρισα πήρε άνετα ισοπαλία (1-1) στο Ολυµπιακό Στάδιο και εάν πίστευε στη νίκη θα την είχε ήδη στο τσεπάκι.


Το «εύκολο πρόγραµµα» για τους Πράσινους µετά τη νίκη στο ντέρµπι µε τον Ολυµπιακό περιελάµβανε Ατρόµητο (εκτός), Λάρισα (εντός), Ηρακλή (εντός). ∆ηλαδή εννέα βαθµούς. Προς το παρόν έχουν συγκεντρωθεί τέσσερις κι αυτοί µε χίλια βάσανα.

Ο Παναθηναϊκός του κυρίου Νιόπλια δεν βλέπεται. Και δεν βλέπεται, διότι δεν έχει δυνάµεις, συνοχή, λογική. Στον Παναθηναϊκό, παίζουν ονόµατα, αλλά δεν παίζουν παίκτες.

∆εν γνωρίζουµε γιατί οι Ζιλµπέρτο Σιλβα,Γκοβού έχουν ρεζερβέ θέση στην οµάδα. Επειδή ο πρώτος υπήρξε αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας και ο δεύτερος, προ αµνηµονεύτων χρόνων, είχε διαπρέψει στη Λυών;

Στο κέντρο της άµυνας παίζει ο Καντέ. Ο οποίος διακρίνεται σε όλες τις φάσεις πλην των αποφασιστικών, φυσικά. Χθες ο παίκτης που έβαλε το γκολ της Λάρισας (Κουζέν) ξεκίνησε δυο µέτρα πίσω από τον Καντέ και τον ξεπέρασε ένα µέτρο σε ένα δευτερόλεπτο. Ενώ στη φάση που ο Μακινούα έχασε µόνος του το γκολ (76), την πάσα στα πόδια του την πήρε ακριβώς από το κεφάλι του Καντέ!

Θερµά συγχαρητήρια λοιπόν σε αυτούς που επέλεξαν τους συγκεκριµένους παίκτες και σ’ αυτούς που τους χρησιµοποιούν. Μπράβο, που σε δύσκολες εποχές τα εκατοµµύρια δεν τα εισπράττουν Ελληνες αλλά αλλοδαποί «εγνωσµένης» αξίας…

Εµείς τους είδαµε και τους µάθαµε. Αυτοί που τους πληρώνουν δεν έχουν πάρει χαµπάρι ότι πετάνε τα λεφτά τους; Τέλος πάντων. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο Παναθηναϊκός που µαζί του µεγάλωσαν γενεές και γενεές. Οχι επειδή δεν κέρδισε. Αλλά επειδή αντιδρά σαν µικρήοµάδα.

Τονπήχυτον κατέβασαν παίκτες, προπονητής και διάφοροι περίεργοι, µεταξύ των οποίων και δηµοσιογράφοι. Από την άλλη, η Λάρισα έπαιξε το παιχνίδι της, άρεσε, αλλά δεν πίστεψε ότι θα µπορούσε να νικήσει τον ανάπηρο γίγαντα. Ενας πιτσιρικάς κεντρικός αµυντικός, 19 ετών, ονόµατι Κολοβέτσιος, µας θύµισε τον µεγάλο Μητσιµπόνα στα νιάτα του. Το παιδί αυτό έπαιξε κατά τύχη, επειδή, λέει, η Λάρισα είχε τραυµατίες στην άµυνα.

Ας κοιτάξει ο Παπακώστας να καθιερώσει τον µικρό και να µη του κόψει τα φτερά. Οπως συνήθως κάνουν οι προπονητές µε τα ελληνόπουλα, χάρη των γερόντων ή των ξέµπαρκων που έρχονται στην Ελλάδα για να συµπληρώσουν ένσηµα…

n Στο 7’ ο Κουζέν άνοιξε µε υπέροχο πλασε το σκορ (1-0) για τη Λάρισα, έπειτα από σέντρα του Βενετίδη.

n Στο 22’, ο Σισέ ισοφάρισε µε σουτ (1-1).

n Στο 9’ ο Γκαρσία έστειλε την µπάλα στο δοκάρι µε κεφαλιά.

Ο διαιτητής Θάνος (Ηπείρου) έδειξε κίτρινη στους Κατσουράνη, Καραγκούνη, Ροµέου, Κανόµπιο, Σίµιτς και Αµπάρη.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Νίκος Νιόπλιας επεσήµανε: «Η εικόνα µας δεν ήταν καλή. Πρέπει να παίζεις καλά για να κερδίζεις. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να συνδυάζει και απόδοση και αποτέλεσµα. ∆εν το έχουµε κάνει πολλές φορές φέτος στο πρωτάθληµα. Θα µπορούσαµε να πάρουµε τη νίκη. ∆εν φταίει µόνον ένα πράγµα, αλλά είναι η συνολική εικόνα που δε βγαίνει». Από την πλευρά του ο τεχνικός της Λάρισας Γιάννης Παπακώστας παρατήρησε: «Εάν είχαµε καθαρό µυαλό στο τελευταίο τέταρτο και ήµασταν πιο προσεκτικοί. Αυτό το αποτέλεσµα θα µας δώσει αυτοπεποίθηση για τη συ νέχεια και για το δύσκολο πρόγραµµα που ακολουθεί».

Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης,Γκοβού (46’ Πετρόπουλος), Σισέ, Χριστοδουλόπουλος (74’ Λουίς Γκαρσία), Ζιλµπέρτο Σίλβα, Μαρίνος, Καραγκούνης.

Λάρισα: Αµπάρης, Βενετίδης, Ταλ, Σίµιτς (59’ Μακινούα), Κουζέν, Μετίν, Ροµέου, Κολοβέτσιος, Κανόµπιο (84’Πούρι), Ιγκλέσιας(53’ Γκέρεµι), Κατσιαρός.

ΜΕΤΡΙΟΙ

Στον Παναθηναϊκό παίζουν ονόµατα, αλλά δεν παίζουν παίκτες. Και κανείς δεν γνωρίζει γιατί οι Ζιλµπέρτο Σίλβα, Γκοβού έχουν «ρεζερβέ» θέση στην οµάδα