Νέο προπονητή ψάχνει ο Παναθηναϊκός, αφού ο Νίκος Νιόπλιας αποτελεί πλέον καµένο χαρτί. Πρώτος στόχος είναι ο πρώην οµοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ιταλίας Μαρτσέλο Λίπι, εφόσον δεχθεί να αναλάβει αµέσως την οµάδα του Τριφυλλιού.


Και γράφουµε αµέσως διότι ο Λίπι δεν συνηθίζει να αναλαµβάνει οµάδες στη µέση της σεζόν, αλλά προτιµά – όπως είναι φυσικό – να κάνει κουµάντο από την αρχή της προετοιµασίας.

Σύµφωνα µε καλά ενηµερωµένη πηγή από τη γείτονα, έχουν γίνει ήδη επαφές µε τονΛίπι αλλά σε επίπεδο διερευνητικό. Ο σπουδαίος ιταλόςτεχνικός δεν έχει απαντήσει αλλά ταυτόχρονα δεν έχει κλείσει και την πόρτα. Ενα άλλοεµπόδιο που θα συναντήσει ο Παναθηναϊκός – εάν επιµείνει στη λύση Λίπι – είναι η Εθνική Ουκρανίας! Κι αυτό, γιατί οιΟυκρανοί επιθυµούν διακαώς να δώσουν τα ηνία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήµατος της χώρας στον ιταλό προπονητή από τον Ιούνιο του 2011.

Ο Λίπι έχει ραντεβού µε τους ουκρανούς ιθύνοντες την προσεχή Τετάρτη. Εκτός κι αν αλλάξει δροµολόγιοκαι βρεθεί νοτιότερα…

Στο µεταξύ, το Σαββατοκύριακο Πατέρας και Βγενόπουλος είχαν συχνές επαφέςµεταξύ τους για το θέµα του νέου προπονητή και µάλιστα – κατά µία πληροφορία – συναντήθηκαν και γευµάτισαν µαζί. Ο Νιόπλιας µετά τις απογοητευτικές εµφανίσεις των Πρασίνων σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν έχει πλέον καµία υποστήριξη από τα υψηλά κλιµάκια της εταιρείας. Ο πρόεδρος τον στήριξε και τον κράτησε όταν ο προπονητής παραιτήθηκε δηµοσίως µετά το µατς µε τον Εργοτέλη, αλλά ο κοζανίτης τεχνικός δεν µπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Παναθηναϊκόςέπαιξε ένα σχετικά καλό µατς µε τον Ολυµπιακό, αλλά η οµάδα αντί να πάρει τα πάνω της… έβαλε όπισθεν. Βεβαίως δεν φταίει µόνον ο Νιόπλιας για το χάλι του Παναθηναϊκού. Οταν παίκτες βεντέτες (Γκοβού, Ζιλµπέρτο) δεν µπορούν να πάρουν ταπόδια τους, τότε από πού να περιµένει κανείς ανάκαµψη; Από τον Μαυρία ή από τον Πλεσί;

Εάν δεν ήταν ο Σισέ, ο Παναθηναϊκός θα παρέπαιε κάπου στη µέση της βαθµολογίας. Αλλά τι να σου κάνει µόνος του ο Σισέ; Ο άνθρωπος είναι παικταράς, πλην όµως θέλειµπαλιές και στηρίγµατα.

Καιγιανα τελειώνουµεµε το θέµα προπονητή. Επειδή ακούγονται διάφορα περίεργα ονόµατα στην πιάτσα (όλοι οι µάνατζερ προτείνουν και από έναν τεχνικό), ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσέξει. ∆εν απολύεταιο προπονητής για να έρθει κάποιος χειρότερος. Απολύεται για να προσληφθεί καλύτερος. Ταυτόχρονα,οι εµµονέςσε παίκτες πουθυµίζουν. .. Ελ Σιντ πρέπει να σταµατήσουν.∆ιότιο ισπανός ήρωαςνικούσε έστω και πεθαµένος,πάνω στοάλογό του. ΟιεγχώριοιΕλ Σιντδεν µπορούν να κερδίσουν µε τίποτα και αςείναι ζωντανοί… Οι Νίνης και Λέτο ξεπέρασαν τα προβλήµατα τραυµατισµών και είναι ετοιµοπόλεµοι για τον αγώνα µε τονΗρακλή στο Ολυµπιακό Στάδιο το προσεχές Σάββατο.

ΜΕΤΕΩΡΟΣ

Ο Νιόπλιας µετά τις απογοητευτικές εµφανίσεις των Πρασίνων σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν έχει πλέον καµία υποστήριξη από τα υψηλά κλιµάκια της εταιρείας