Λειτουργούν «εκτός εποχής», είπε ο υπουργός Εθνικής Αµυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόµενος στους εκπροσώπους των κοµµάτων της Αριστεράς τα οποία έδωσανκοµµατική γραµµή στους ψηφοφόρους τους για την καταψήφιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις επαναληπτικές εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις Σέρρες,τόπο καταγωγής του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκου Μπόλαρη, είπε ότι οι ψηφοφόροι είναι σκεπτόµενοι πολίτες και δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός. «Κανείς δεν µπορεί να διαχειριστεί την ψήφο τους. Εάν κάποιες πολι τικές δυνάµεις για λόγους παραδοσιακούς, αρχαϊκούς και ξεπερασµένους στην εποχή µας θεωρούν ότι λειτουργούν πειθαρχηµένοι κοµµατικοί µηχανισµοί και άρα υπάρχει έλεγχος των ψήφων, είναι εκτός εποχής», είπε ο υπουργός.

Σε ερώτηση αν είναι δυνατόν να καλυφθεί η διαφορά των περίπου δώδεκα ποσοστιαίων µονάδων που υπολείπεται ο κ. Μπόλαρης από τον Παναγιώτη Ψωµιάδη, ο κ. Βενιζέλος υπογράµµισε ότι στις µεθαυριανές εκλογές «δεν υπάρχει εκλογική αριθµητική και γραµµικές εξελίξεις», αλλά «ένα νέο εκλογικό σώµα που θα τοποθετηθεί µε βάση τα εκλογικά δεδοµένα» που έχει ενώπιόν του. Κατά Σαµαρά

Μιλώντας στην κατάµεστη αίθουσα ξενοδοχείου ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον αρχηγό της Νέας ∆ηµοκρατίας Αντώνη Σαµαρά ότι «εσφαλµένα και προκλητικά» ισχυρίζεται πως η κυβέρνηση µπορούσε ναδανειστεί µε ευνοϊκότερους όρους και αναρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που πιστεύει κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή µπορεί να διαχειριστεί την κρίση χωρίς να προσφύγει στον µηχανισµό στήριξης.

«Πλήρης συναίσθηση»

«Εµείς γνωρίζουµε τι τραβάνε οι πολίτες στην καθηµερινότητα, ποιο είναι το άγχος της κάθε οικογένειας, τουκάθε ανέργου. Θέλω να είναι βέβαιοι όλοιοι συµπολίτες µας ότι η κυβέρνηση έχειπλήρη αίσθηση των δυσκολιών που βιώνουν και των θυσιών που κάνουν», τόνισε απευθυνόµενος στους συγκεντρωθέντες και επισήµανε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωµένη να κινηθεί µέσα σε ένα πολύ στενό πλαίσιο. «Κάνουµε την καλύτερη διαχείριση των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και πιστεύω ότιενωµένοι οι Ελληνες µε µια κοινωνία συλλεκτική, που έχει αίσθηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν, µπορούµε ναβγούµε σύντοµα από την κρίση», υπογράµµισε.

Αναφέρθηκε στις προοπτικέςπου δηµιουργούνται για την ελληνική περιφέρεια µέσα από τον νέο θεσµό,διαβεβαίωσε ότι δεν αφαιρούνται πόροι καιαρµοδιότητες, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κ. Μπόλαρης είναι ο πιο κατάλληλος περιφερειάρχης για να οικοδοµήσει τον νέο θεσµό και να δηµιουργήσει ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία.

Για ανασχηµατισµό

Οταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα σενάρια για ανασχηµατισµό µετά τις επαναληπτικές εκλογές υπενθύµισε ότι η κυβέρνηση µε τη σηµερινή µορφή της συγκροτήθηκε µόλις πριν από δύο µήνες. Επισήµανε όµως ότι αρµόδιος για να αποφασίσει κάτι τέτοιο είναι µόνο ο Πρωθυπουργός.

«σκεπΤόμενόι»

«Οι ψηφοφόροι είναι σκεπτόµενοι. Εκτός εποχής όσοι πιστεύουν ότι µπορούν να τους ελέγξουν»